Sevinç
07 Mayıs 2024 21:23

Dolap uygulaması üzerinden iPhone 13 Pro Max için O*** E. adlı kişiyle WhatsApp üzerinden konuştuk. Dolap uygulamasının linkini gönderdi ve telefonu satın aldık, 24.000 TL gönderdik. Bana onay mesajı gelince kargoya vereceğini söyledi. Daha sonra onay mesajı gelmediğini, işlemde yanlışlık yapıldığını ve paranın askıda kaldığını belirtti. 10.000 TL'yi tekrar sepete eklememizi ve tekrar satın almamızı, diğer ödememizin hesaba geçeceğini söyledi. Biz de o parayı gönderdik. Bu sefer telefonla bir link göndereceğini ve tüm izinleri vermemizi, iade formu oluşturmamızı istedi ki diğer paranın hesaba geçeceğini ifade etti. Linki tıkladığımda sürekli mesajlar gelmeye başladı. 'Dolap etkinleştir' gibi uyarılarla tüm bilgilerimin ele geçirilebileceğini fark ettim ama iş işten geçmişti. Daha sonra kişiyi aradım ancak telefon kapalıydı ve ulaşamadım. Hemen savcılığa, ekran görüntüleri ve banka dekontları ile suç duyurusunda bulundum. Şimdi buradan gördüm ki benimle aynı durumu yaşayan başkaları da var. Eğer birkaç kişi aynı durumdan şikayetçi olursa, bu durum dikkate alınabilir. Ben şikayetimi yaptım, siz de yapın. Bu işin takibi artık mahkemelerde olacak.

Bünyamin
Bünyamin

Ben de aynı mağduriyeti yaşadım ben de savcılığa şikayet edeceğim yarın

Baran
02 Nisan 2024 16:25