İGDAŞ Eski Projeyi Geçersiz Saydı

Orhan
25 Ocak 2024 17:26

Yaklaşık 2003 ya da 2004 yılında merkezi sistemli binadaki dairemize mutfak ve doğalgaz şofbeni için doğalgaz bağlattık. Proje İGDAŞ ın yetkilendirdiği bir firma tarafından çizildi ve tesisat çekilip gazımız verildi. Bir dönem kendim kullandım. Yakın bir zamana kadar annem babam kullandı. Bu ay evi kiraya verdik ve annem adına kayıtlı olan aboneliğimizi iptal ettik. Yeni gelen kiracı abonelik başvurusu yaparak yeniden gaz açılışı talep etti. Dün gazımızı açmaya gelen görevli arkadaş gazı açmadı. Gerekçesi mevcut projede banyoda şofben değil kombi görünüyormuş. Bunun mümkün olmadığını daireye hiçbir zaman kombi bağlanmadığını merkezi sistem olduğu için en baştan beri doğalgaz şofbeni kullanıldığını hatta kombi bağlayacak bir petek tesisatı dahi olmadığını belirttim. Bizden öncesi bizi İlgilendirmez biz bu şekilde gaz vermeyiz diyerek anlaşmalı oldukları yetkili bir firmaya yeniden proje çizdirmemiz gerektiği söylendi. Bunun bize maliyeti 4000 TL. Tesisatta kaçak olsa, kullanılan ocak veya şofben TSE standartlarına uygun olmasa veya bir arızası olsa haklılar. Ancak İGDAŞ'ın daha önce olur verip gaz açtığı bir tesisatta sadece projenin eski standartlara göre olması tüketicinin hatası değildir burda sadece bizim ile bir alakası olmayan bir terim hatası için bize 4000 TL masraf çıkartmak ard niyetli bir uygulamadır. Mevcut makamını devam ettirmek konusunda kaygısı olan insanların gider ayak ne kopartırsak kardır düşüncesinden başka bir anlam ifade etmiyor.

İGDAŞ Çalışanları İhmalkarlığı Gazı Kafasına Göre Açmak İstememeleri

Hasan
15 Nisan 2024 15:35
Burak sonuçtan hiç memnun değil

Yanlış Abonelik İşlemi Nedeniyle Mağduriyet Yaşadım

Burak
06 Kasım 2024 21:00

Şener
06 Aralık 2023 11:27
Davut sonuçtan hiç memnun değil

Davut
29 Ağustos 2023 11:41