İGDAŞ Bayramdan Önce Son Çıkış.!

Halit
25 Mart 2024 23:14

İGDAŞ, devletin bir aylık ücretsiz ve 25 metreküp hediyesini verdiğini sanarken, bir sene sonra fatura çıkarıp borçlandırıldığımı gördüm. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi gereği kayıp bedelinin kampanyaya dahil edilmediği belirtiliyor. Ben tüketici olarak, devletin hediye ettiği döneme denk gelen ve faturamın 0 TL olarak gelmesi gerektiğini düşünürken, bugün hem kampanyadan dışlanıyorum hem de 'tahmini tüketim yansıtıldı' denilerek kayıp bedeli yansıtıldığını öğreniyorum. İGDAŞ'ın kayıp bedelini doğru tespit edememesi, bana tahmini ödemeyi dayatması ve cihazın arızalı olması durumunda bakımının yapılmaması sorunlarıyla karşı karşıyayım. Bu durumda, hediye doğalgazın 0 TL gelmesi gerektiği dönemi yaşarken, geri bildirimde bulunmama rağmen devlet desteğimi de kaybediyorum. Yetkili ve tüketici haklarına inanan birileri varsa, bu konuda rızkımızla ilgili dayatmalara ve firmanın kendi taktığı cihazın bakım ve onarımını sağlamadığı durumlarla ilgili bir çözüm bekliyorum. Meblağ 4.172,40 TL ve bu tutarı dönemsel olarak tüketmiş bulunuyorum. Kendi arızalarının kampanya dönemine denk gelmesi ve kayıp olarak dayatılmasının yanlış olduğunu ifade etmeme rağmen, alacak ve kampanya dışı bırakılıyorum. Bu meblağ için geçen hafta SMS ile bilgilendirildim ve bir hafta sonra avukata yönlendirileceğim söylendi. Bayram öncesinde bu eksiklikleri anlayabilecek bir vicdan sahibi olup olmadığını merak ediyorum. Sorunum çözülür ve hakkım görülürse, burada oluşturduğum bildirimlere rağmen yaşadığım olumsuzluklara en azından buradan sesimi duyurmanın son çare olduğuna inanıyorum ve son çare olarak buradan yardım istiyorum.

Meltem sonuçtan hiç memnun değil

Sayaç Değişimi Sonrası İGDAŞ'ın Tahmini Hesaplanan Fahiş Fatura Tutarı

Meltem