İdata Vize Merkezi'nin Yetersiz Hizmeti Ve Geciken İtalya Vizesi Süreci

23 Ekim 2024 14:06

Idata vize merkezi üzerinden İtalya vizesine 25 Ekim tarihli seyahatimiz için Ağustos ayında başvuru sağladık. 23 Ekim itibariyle halen "Başvuru dosyanız ilgili Elçilik/Konsolosluğa gönderilmiş, işlem süreci başlamıştır." mesajı görüntülüyoruz.
Konu ile ilgili ıdata ile iletişime geçildiğinde hiçbir şekilde yardımcı olunmuyor ve bilgilendirme sağlanmıyor, konsolosluktan henüz pasaportunuz iletilmemiş görünüyor deniliyor. Neden biz bu vize merkezine az denilemeyecek tutarda kişi başı bir koordinasyon ücreti ödüyoruz ve karşılığında hiçbir hizmet alamıyoruz?
Sadece İtalya konsolosluğuna gönderilecek evrakların kontrolü için İtalya konsolosluğuna kolaylık olsun diye mi bedel ödemekteyiz?
Idata nın insanların mağduriyetini gidermek üzere hiç mi söz hakkı yok? Pasaportlarımıza bu şekilde el konulmasına nasıl müsaade edilebiliyor, red verilecek ise red verilsin, vize verilecekse verilsin bu stresi yaşatmak zorundalar mı?

profile profile profile

Yorumlar (9)

Gül
Gül

Merhaba benim uçuşum bugün ve halen ses yok. Gelişme olursa yazarım.

Uğur
Uğur

Merhabalar, Benzer şekilde 10 Eylül tarihinde evrakları Altunizade iData'ya teslim etmeme ve 25 Ekim tarihinde seyahatim olmasına rağmen tarafıma bir geri dönüş sağlanmadı. Şu an da sorgulama yaptığımda pasaport tanımlı değil diyor. Lütfen bir gelişme olursa buradan yazabilirmisiniz?

Dilara

23 Eylül akşam 16:30 gibi yine 25 Ekim'de seyahati olan arkadaşlarımızın pasaportları Gayrettepe ye teslim edildi. Bugün (24 Ekim) pasaportlarını alacaklar. Ancak aynı tarihte seyahat edecek olmamıza karşın bizim pasaportlarımız halen Gayrettepe ye teslim edilmedi.

Aydanur

Merhaba 25'inde olan uçuşumuz için bugün Gayrettepe'den teslim aldık pasaportlarımızı

Aydanur

Merhaba Şeyma hanim. Biz SMS servisi almıştık bilgilendirme için. Sistemde hala konsolosta gözüküyordu telefon ile iData aradık konsolostaki işlemin tamamlandığını söylediler saat 3 gibi. 16.45 gibi Gayrettepe'ye gittik belki gelir bugün diye beklemek için biz orada beklerken 16.56 da mesaj geldi pasaportunuz iData gelmiştir diye. Normalde kargo teslimliydi oradan teslim alıp kargo teslimatını da iptal ettik.

Şeyma
Şeyma

Merhaba Aydanur Hanım, sistemde güncellemeniz oldu mu? Pasaportu teslim alın bilgisine nasıl ulaştınız? Yanıtınız için şimdiden teşekkürler.

Nida
Nida

Merhaba, benim de 26 Ekim uçuş tarihim var. İzmir'den başvurdum ama e-posta ve faks göndermeme rağmen geri dönüş alamadım. Umarım en kısa sürede sonuç belli olur

Dilara

Idata çağrı merkezi ile görüşebilirsiniz ama onlarda süreçle ilgili konsolosluğun inisiyatifi olduğunu belirtiyorlar. Yani çok farklı bir bilgi alamazsınız.

Gamze
Gamze

Nida Hanım merhaba benimde kasım ayında seyahatim var fakat buradan takip ettiğim kadarıyla en iyi ihtimalle son gün sonuçlanıyor vize. Otel rezervasyonları için riske atmaya değer mi siz nasıl yol izleyeceksiniz.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
İData İtalya Vize Sorunu
İData İtalya Schengen Vizesi
1 Takipçi

Serkan sonuçtan hiç memnun değil

İData  İtalya Vize Başvurusu 3 Aydır Cevap Yok

Serkan