Fatih sonuçtan hiç memnun değil

İData Mavi Kart Ulusal Vize Başvurusu Randevu Atama Sorunu

03 Eylül 2024 11:59

14 Ağustos tarihinde IDTZU9G3JMP PNR numarası ile iş sözleşmem olduğu için Mavi Kart - Ulusal Vize'ye başvurdum. Ulusal vize tipine randevu atama bekleme süresinin değiştiğini biliyorum. Örneğin, aile birleşimi 1 yılı bulabiliyor. Mavi Kart için ulusal vize başvurusu randevu ataması kaç ay sonra yapılıyor acaba? Almanya'daki şirket 1 Kasım'da iş başı yapmamı bekliyor fakat burada yazılanlardan anladığım kadarıyla bu imkansız. Bu süreci yaşayan kişiler zaman aralıkları verirse çok sevinirim. Ve iData'dan da artık herkesin işini hızlandırmasını rica ediyorum.

08 Kasım 2024 10:46

Merhaba,

14 Ağustos tarihinde 11F: Mavi Kart / Personel Açığı Olan Meslekler / Başlangıç Düzeyi için Mavi Kart için randevu talebinde bulundum. Neredeyse 3 ay olacak ve hala tarih ataması yapılmadı. 15 Ocak'ta iş başı yapmam gerekiyor ve daha belgelerimi teslim ettikten sonra bu belgeler incelenecek ve onu bekleyeceğim. Konuyla ilgili ilgililer bir şey yapabilir mi ya da yapar mı bilmem ama yardım talep ediyorum. (Bana yakın tarihlerde Mavi Kart için başvurup randevu tarihi alabilen ya da hala bekleyen yazarsa çok sevinirim.)

05 Aralık 2024 21:16

4 ay olacak neredeyse ve ulusal vizede en hızlı randevu geldiği söylenen Mavi kart için hala randevu bile alabilmiş değilim. Çok saçma ve bu resmen 2. Sınıf insan muamelesi yapmaktır. Hindistan'dan her gün onlarca insan vize alıp gidebiliyor. Kendi şirketimden biliyorum. Artık Türk yetkililer vatandaşlarının bu şekilde muamele görmesine dur demeli. Ve tekrardan 11F Mavi kart başvurusunda bulunup randevusu gelenler tarihleri yazabilirse çok sevinirim.

Yorumlar (6)

Merhaba, Randevunuz geldi mi?

Ethem
Ethem

Ben Temmuz 2023'te başvurmuştum. Ekim 2023'te atama maili geldi. Vize, şubat 2024 sonunda geldi. Toplam 7 ay surdu. Ama iyi haber; Almanya'daki işverenler bekliyor, bizdekiler gibi sabırsız değiller :)

Can

4 aya kadar bekleyebilirsiniz randevuyu.

Can

Başvuru tarihine göre sıralamaya koyuyorlar belki randevusu iptal edilenler olmuştur ya da daha fazla randevu almışlardır ona hızlı gelmiştir. Maalesef randevuları elçilik sırayla yoğunluğa göre alıyor şikayet veya dava açmak hiçbir şeye eminim yaramaz Allah sabır versin hepimize.

Fatih

İşin garibi, Mayıs'ta başvurup Haziran'da randevu alan tanıdığım da var. Nasıl bir mantıkla, neye göre randevu atıyorlar anlamış değilim.

Fatih

Nisan ayında başvurmuşsunuz, hala randevu tarihi bile atanmamış. Cidden olacak iş değil. Sitelerinde 4-8 hafta yazıyor ve bunu sağlayamıyorlar, bunun bir hukuki karşılığı bile vardır, eminim. Sözleşme şartlarını yerine getirmeyip hem bizi hem de Almanya'daki iş verenimizi mağdur ediyorlar.

Duygu sonuçtan hiç memnun değil

Duygu
16 Şubat 2024 14:14
Özal sonuçtan hiç memnun değil

Özal
15 Şubat 2024 15:04