Aycan sonuçtan hiç memnun değil

Mar Plaza'dan Satın Aldığım Hyundai İ20 Arızası

05 Ekim 2023 11:35

13.09.2023 tarihinde mar Plaza Hyundai Yetkili Bayinden Hyundai İ20 Style paket 0 km araç satın aldım. Araç yaklaşık 15 gün sonra çalışmadı. Hyundai 7/24 servisini aradım gelen yetkili aracın elektrik kaçağı ya da marş sorunu olduğunu çekici çağrılması gerektiğini söyledi. Ertesi sabah (Cuma günü) Hyundai7/24 servisini tekrar aradım ve çekici ile araç mar Plaza Hyundai servisine çekildi. Aracıma akü takviyesi yaptılar ve isteğim üzerine elektrik kaçağı tespiti yaptılar.''Sorun yok aküde problem.'' denildi ve 2 saat araçla gezmemi söylediler. Söyledikleri gibi 2 saat araçta akü kendini şarj etsin diye dolaştım.
Ertesi gün (cumartesi) olası bir sorun yaşamamak için yine araçla çıktım ve 2 saat kadar yol yaptım. Fakat iki gün sonra (Pazartesi) sabah aracı çalıştırmak istediğimde yine çalışmadı. Tekrar Hyundai7/24 servisini aradım. Aküde sorun var dendi. Aküyü değiştirin bana aracı verin dediğimde aracın serviste kalması gerektiğini aküyü benim söylememle değiştiremeyeceklerini söylediler. Bu durumda şu mantıklı soruyu sordum. ''2 arızadan beri sorun aküde''diyorsunuz o zaman aküyü neden değiştirip bana vermiyor sunuz? Bana aracın serviste kalması gerektiğini akü değişimini şimdi yapamayacaklarını söylediler. 2 Eylül tarihinden beri mar Plaza yetkili servisinde aracım duruyor. 970.000 TL ödeyip km. 0km araç alıyorum ve hala bana aracım teslim edilmedi. Aküde problem varsa neden akü değiştirilmiyor? Mar Plaza müşterisinin mağdur olmasına neden izin veriyor? Dört günde 2 defa aynı arızayı yaşadım. Sorunun ivedilikle çözülmesi ve tarafıma bilgi verilmesini bekliyorum. Bu durumla ilgili hukuki süreci de başlatmış bulunmaktayım.

profile profile profile
05 Ekim 2023 12:35 (Şikayetten 1 saat sonra)
06 Ekim 2023 13:09

Otomatik cevaplama ile yazılmış bir yazı. Hala konuyla ilgili geri bildirim için aranmadım

06 Ekim 2023 19:09

Bugün öğleden sonra servis aradı ve Mar Plaza Yetkili servisi aküyü değiştirdi.

25 Ekim 2023 11:42

25.10.2023 itibarıyla araba yine aynı arızayı verip çalışmadı. Akü de değişmişti ve daha ancak 2 hafta oldu. Şikayetlerden gördüğüm bu sorunu birkaç ay içinde yaşayan epey Hyundai i20 var. Hyundai markasının artık buna bir çözüm bulması gerekiyor. 0 km. Araç aldım ve aldığımdan beri sürenin yarısı çalışmamasından dolayı serviste geçiyor. Hyundai'den artık konu ile ilgili açıklama yapmasını bekliyorum.

Yorumlar (12)

Fatih

Sanırım sorunun kaynağını buldum bu aracın orijinal aküsü Yiğit Akü 45 ah olduğu için eski makyajsız kasaya uygun olarak takılan ama yeni makyajlı kasadada kullanılan bir aküdür sorunun kaynağı bana göre yeni kasalarda birçok elektrik yükü çekecek eklenti olduğundan bu akü sürüş esnasında alternatörün ürettiği elektirikden fazlasını tükettiği için her çalışmada aküyü dahada çok boşaltıyor sürüş esnasında zaten araç kendi elektriğini anlık ürettiği için her yeni marş da aracın aküsü daha çok ölüyor eski bir servis şefine denk geldiğimde Şaşmaz sanayinde onun bana dediği kesinlikle bu araçta sfb akü kullanmam gerektiği ve yerine AGM aküyle değiştirmem gerektiğini bana söyledi araştırmalarım sonunda da bende bu değişime karar verdim bence bu aracın sorunu kesinlikle sfb akü kullanımından kaynaklanıyor çünkü servis kontrollerinde araçta kaçak olmadığı ve alternatöründe çalıştığı beyan edilmişti sadece markanın hatası bu araçta AGM akü kullanmaması bana göre

Fatih

Aynı sorun benim aracımdada var bu araçlar kesinlikle sorunlu sorun aküden değil bende yarın servisteki aracıma bakmaya gideceğim avometre ile anlık aküden çekilen voltası göstermelerini talep edeceğim eğer gene beni araç yanına sokmayıp yanımda test yapmazlar ise bende dava açmayı düşünüyorum bilirkişi incelesin aracı bakalım bir de

Aycan

Araçla ilgili sorunun kaynağı bulundu mu?

Fatih

Maalesef gene aküyü bitirdi araç yarın servise gidip aküyü degistirticem ve araç park halindeyken voltmetre bağlatıp anlık çekilen akımı takip altına aldircam bakalım akü neden bitiyor göreceğiz bu şekilde

Osman
Osman

Herhangi bir gelişme var mı?

Aycan

Eğer araçtaki sorun hala çözülmezse buradan belirtin ki bizim gibi araçta aynı sorunu yaşayan bir çok insanın şikayeti buradan duyulsun ve Hyundai artık bu araçları geri çağırsın. Aracın hangi gün çalışmayacağı belli değil. Acaba bugün çalışacak mı korkusuyla i20 kullanıyorum. Artık aynı problemi yaşayan tüm i20 sahipleri dava mı açmalı Hyundai'nin araçtaki bu sorunu çözmesi için. Eğer öyleyse de problem yaşayan tüm i20 sahipleri birlikte hak arasın belki sesimizi duyan olur.

Ömer
Ömer

Aynı problemi yaşıyoruz, sorun çözüldü mü acaba

Kenan
Kenan

Yazılım güncellemesi gelmiş bayilere sorun çözüldü

Aycan

Bugün 25.10.2023 itibariyle araç yine çalışmadı. Sıfır km alınan aracın 3. Kez aynı problemi yaşaması tahammül edilecek bir şey değil. Okuduğum kadarıyla son birkaç ay içinde satılan i20 lerde aynı arıza var. Olay aküde değil çünkü aküyü de değiştirmişlerdi. Hyundai'nin bu şikayetleri dikkate alıp araçları geri çağırması ve inceleme başlatması gerekli.

Aycan

Uzun uğraşlar sonucu aküyü değiştirdiler ve sorun çözüldü.

Zeynep
Zeynep

Aracı alalı 1 ay olmadı. 5. Günde aküsü bitti. Araçla İstanbul turu yapmamız yeteri kadar kullanmadığımız söylendi. Servise çektiler. Meğer aküsü zayıflamış. Yeni akü taktıklarını söylediler. Ancak 2. Gün önce aynı durumu tekrar yaşadık. Şimdi ise aküyü şarj ettiklerini söylüyorlar. Ancak yolda kalmayacağıma garanti vermiyorlar. Araçlara güncelleme gelecekmiş ( çıkmaz ayın son çarşambası). Genel müdürlük işi çözmezse yasal yollara başvuracağım.

Aycan

Araçla ilgili ben de yasal süreç olan ihtarname gönderme sürecini gerçekleştirdim. Fakat bir cevap alamadım. Bundan sonra dava açacağım.

Sıfır Araçta Sürekli Cam Arızası Ve Güvenlik Riski

29 Nisan 2025 11:34