Özlem sonuçtan hiç memnun değil

12 Kasım 2024 09:54

Hdi Sigorta trafik sigorta limitlerinin tükendiğini söyleyerek değer kaybımı yatırmıyor. Aracımla kırmızı ışıkta beklerken hdi sigortalı araç üç araca arkadan çarparak zincirleme trafik kazasına sebep oldu. Kaza sonucunda hdi sigortalı araç %100 kusurlu bulunmuştur. Karşı taraf tam kusurlu sayıldığından yasal hakkım olan aracımda oluşan değer kaybı için 13.10.2024 tarihinde Hdi Sigorta şirketine bir e-posta gönderdim. Bu e-posta ile konuyla ilgili bir işlem başlatıldı. Süreç devam ederken dosyam, a***** g*** isimli eksper tarafından kabul edildi. İlgili eksper, 19.10.2024 tarihinde raporu sisteme yükleyerek hesaplanan değer kaybını 32.732,52₺ olarak belirledi.
Hdi Sigorta’dan değer kaybı için ödeme beklerken 15 günlük yasal süreç içerisinde hesaplanan değer kaybı hesabıma yatmadı. 10.11. 2024 tarihinde hesaplanan değer kaybının hesabıma yatması için Hdi Sigorta'ya mail attım. Gelen cevapta sigorta şirketi Sayın ö*** d****
20230139052 dosya hususunda trafik sigorta limitlerinin tükenmesi sebebi ile değer kaybı dosyanız tarafımızca olumsuz
değerlendirilmiştir yazmaktaydı.
Ben de başvurumun olumsuz sonuçlanması ile ilgili ıslak imzalı evrakı talep ettim. Gönderilen evrakta karşılıklı karşılıklı iyi niyet olması gerektiğinden ve hasarın kapsam dışı olduğundan bahsedildi.
T*** Ticaret Kanunu’nun 1409. Maddesine göre, trafik kazası esnasında değer kaybı oluşması durumunda, kazada kusurlu olan tarafın trafik sigortası, hem kaza dolayısıyla meydana gelen hasarı ve zararı karşılamakla hem de doğrudan zarar olarak kabul edilen değer kaybını telafi etmekle yükümlüdür.
Tüm yukarıda bahsettiğim konulara istinaden, 13.10.2024 tarihinde yaptığım bildirime olumsuz yanıt aldığım için, yasal olan maksimum 15 günü aşmasının ardından haklarımı aramak üzere Sigorta Tahkim Komisyonu’na, CİMER’e bireysel başvuru yaparak yasal hakkımı arayacağımı bildirmek isterim.
Konuyla ilgili tüm evrakların ve maillerin kayıtlarını almış olup, incelemeniz için ekte paylaşıyorum.

12 Kasım 2024 14:04 (Şikayetten 4 saat sonra)

Eyüp sonuçtan hiç memnun değil

HDI Sigorta Değer Kaybı Ödemesi Yapmıyor ve Dosyamı Bilgilendirme Yapmadan Kapattı

02 Ekim 2024 10:32

Değer Kaybı Ödemesi Beklentimin Çok Altında Kaldı Çözüm Sunulmuyor

04 Eylül 15:24
Fatih sonuçtan hiç memnun değil

19 Şubat 2024 18:02

23 Ocak 11:53