23 Aralık 2024 17:19

Hatay Valiliğinden şikayetçiyim. 6 şubatta dairem ağır hasar aldı. Verilen süre zarfında tapulu dairemin hak sahipliğine ve Afadın yönlendirmesi ile de mülk sahibinin varisi olarak tüm mirasçılar miras kalan daireye başvurduk. Tapulu dairemin hak sahipliğini ret edip miras kalan dairenin hak sahipliğini kabul etti. İtiraz sürecinde karara itiraz etmeme rağmen 2. Defa adıma olan tapulu dairemin hak sahipliği ret edildi ve miras kalan dairenin hak sahipliği kabul edildi. AFAD ta bana bu süreçten sonra yapacak bir şey olmadığını ve 60 gün içinde idare mahkemesinde dava açmamın gerektiğini bildirdi. Dava açmasam tüm yasal haklarımı kaybedeceğimi söyledi. Beni yanlış yönlendiren tecrübesiz görevlinin sözüne inanarak dava açtım. Avukat ve dosya masrafıda çabası... Hatay Valiliğinin vekili dosyayı istinafa taşımış. Sebebi ise miras kalan daireye ne hikmetse ilk etapta daire çıkmış diyerek mahkemeyi oyalıyor olması... Yıkılan dairemi bile dilekçede az hasarlı diye yazmış:)
Depremzede tanıdıklarım ve akrabalarımda ise durum çok daha farklı. Onlarda benim gibi hem miras kalan daireye hem de kendi dairelerinin hak sahipliğine başvurdular. Tapulu kendi dairelerinin hak sahipliği kabul edildi ve miras kalan dairenin hak sahipliği ret edildi. Hiçbir sorun yaşamadılar. Avukattım daha fazla mağdur olmam için miras kalan dairenin tüm hak sahipliğinden feragat etmemi önerdi. Feragat etmem ile herhangi bir sorunun kalmayacağını belirtti. İstemeyerek de olsa bu öneriyi kabul etmek zorunda kaldım.
Hala e-devletten değişen bir şey yok. AFAD ve Hatay Valiliği beni çok mağdur etti. Depremzede seçerek işlerini yapıyorlar. Tapusu olmayan tanıdıklarım muhtardan bir belge ile hak sahipliğine başvurup hak sahipliği başvuruları kabul edildi. Neden depremzedeler arasında fark yapıyor bu AFAD ve Hatay Valiliği anlamış değilim. Burda yazdıklarım laf olsun diye söylemiyorum. Tam 5 aydır depremzede yakınlarımdan ve tanıdıklarımdan başvuru belgelerinin fotokopileri toplayarak artık gereken yerlere müracaat edeceğim. Deprem bölgesinde bir tek benim hak sahipliğim miras kalan daireyi bahane göstererek ret etmişler. Yetkililerden bir an önce mağduriyetimin giderilmesini talep etmekteyim. AFAD ve Hatay Valiliği istediğinizi memnun istemediğinizi mağdur edemezsiniz.
Dava açmadan önce de bizzat kendi tapulu dairemin hak sahipliğini verilen süre zarfında eksiksiz bir şekilde hem Afada hem Hatay Valiliğine bildirdim. Ama maalesef hiçbir yardımları olmadı.

Alişan
21 Kasım 2023 20:24