Meral sonuçtan hiç memnun değil

Haki Moda İade Mağduriyeti

Haki Moda İade Mağduriyeti
01 Ağustos 2023 18:31

11 Temmuz 2023 günü https://www.hakimoda.com/ üzerinden 447 liralık bir ürün sipariş ettim ve ödemesini kredi kartı ile o an yaptım.

Ürün 12 Temmuz günü elime ulaştı. Kalıbı ve kumaşı konusunda memnun kalmadığım için ürünü iade talebi oluşturup 13 Temmuz günü anlaşmalı kargoya teslim ettim. 14 Temmuz'da ellerine ulaştıklarını söylediler. Siparişi vermeden önce iade koşullarını okuyup öyle verdim. Sitelerinde şu bölüm yazıyordu :

"İade ürün/ürünlerin bedeli, ürünler depomuza ulaştığı andan itibaren; ürünün iade şartlarına uygunluğu kontrol edilerek ; kredi kartı ile alınan siparişlerde ürün tutarın tamamı kredi kartınıza iade edilir. Ancak alışverişiniz taksitli yapılmışsa bankanız ekstrenize iadeyi taksitli olarak yansıtmaktadır.

Kapıda ödeme seçeneği ile alınan ürünlerin teslim alındıktan ve bedeli ödendikten sonraki iade işlemleri için; yukarıda yazılı bulunan normal iade prosedürleri geçerlidir. Ürünün herhangi bir kusuru olmadığı durumlarda, Kapıda Ödeme Hizmet Bedeli ayrıca siparişe yansımışsa kargo ücreti kargo firmasını aldığı ek masraflar olduğundan ödenememektedir.

İade ürün/ürünlerin depomuza ulaşması ve iade şartlarına uygunluğunun kontrolünden sonra, ürün bedelinin geri iadesi yapılacaktır. Sepette kampanyalı alınan ürünlerde iade işlemi gerçekleştirilir fakat kampanyalı ürün gönderilmediği takdirde iadeye gönderilen üründen indirimli ürünün kesintisi yapılarak kalan tutar iade edilir."

Ayrıca siparişimden sonra e posta adresime gönderilen sipariş detaylarında sözleşmede şunlar yazıyor :

madde 5- cayma hakkı

alıcı, sözleşme konusu ürünün kendisine veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa tesliminden itibaren 7 gün içinde cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanılması için bu süre içinde satıcı'ya faks, email veya telefon ile bildirimde bulunulması ve ürünün 6. Madde hükümleri çerçevesinde kullanılmamış olması şarttır. Bu hakkın kullanılması halinde, 3. Kişiye veya alıcı'ya teslim edilen ürünün satıcı'ya gönderildiğine ilişkin kargo teslim tutanağı örneği ile fatura aslının iadesi zorunludur. Bu belgelerin ulaşmasını takip eden 7 gün içinde ürün bedeli alıcı'ya iade edilir. Fatura aslı gönderilmez ise KDV ve varsa sair yasal yükümlülükler iade edilemez. Cayma hakkı nedeni ile iade edilen ürünün kargo bedeli satıcı tarafından karşılanır.

Şimdi WhatsApp üzerinden iletişime geçtiğimde 62,29 TL'nin kargo masrafı olarak kesildiğini söylüyorlar. Şikayetçiyim ve mağduriyetimin çözüme ulaştırılmasını bekliyorum. Hesabıma 387 lira atmışlar.

Ayşegül sonuçtan hiç memnun değil

Ayşegül
30 Ocak 2025 17:34
7 Ay Süren İade Kabusu
İrem sonuçtan hiç memnun değil

02 Temmuz 2023 17:59
Rümeysa sonuçtan hiç memnun değil

18 Temmuz 2023 16:13

Betul