06 Mart 2024 18:08

Hepsiburada satıcısı olarak aldığım Gigabyte B650M DS3H anakart, bilgisayarım çalışırken bir anda kapandı ve anakarta bir daha güç gitmedi. Konu hakkında 13 Şubat 2024'te 018474706 numaralı talebi oluşturdum ve servisin sorunu düzeltmesi için ürünü ilettim. Daha sonra Hepsiburada tarafından aranarak, cihazda oksitlenme ve sıvı teması olduğu, bundan dolayı değişimin servis tarafından 5500 TL ücret karşılığında yapılacağı belirtildi. Bu durumu kesinlikle kabul etmediğimi ve kapalı kasa içerisinde yer alan anakarta sıvı temasının olmadığını söyledim. Bana bu konuda Endeks Bilişim ile görüşmem gerektiği iletildi. Endeks Bilişim ile görüştüğümde, onlar da servis hizmetini kendilerinin vermediğini, bu hizmetin RMA servis tarafından sağlandığını söylediler. RMA servisi ile görüştüğümde, anakart üzerinde oksitlenme olduğunu belirttiler. Attıkları fotoğrafta işlemci montaj aparatının alt kısmı görünüyordu. Bu kısmı kesinlikle açmadığımı ve ürünü kullandığım soğutucuyla bu aparatı kullanmadığımı söylememe rağmen, bana dönüşleri şu şekilde oldu: 'Ürünlerin servise girişine istinaden fiziksel ve görsel kontroller sağlanmaktadır. Bu durum, sizin sökmediğiniz bölümlerin sökülerek kontrollerini de içermektedir. Bu kontroller sırasında ürününüzün durumu tespit edilmiştir. Bu durum, sizin bilginiz dahilinde olmamış olabilir; PC kasasına bilginiz olmadan sıvı damlamış ve bu duruma istinaden sonuç meydana gelmiştir. Konu hakkında destek verememekteyiz; sonucu doğru bulmuyorsanız, belirttiğiniz şekilde başvurularınızı sağlayabilirsiniz.' PC kasamın içerisine nasıl sıvı damlar, böyle bir şey mümkün olabilir mi? Uzaktan çalıştığım için kaç gündür iş gücü kaybına uğruyorum. Konu hakkında yardımcı olmayacaksanız, bir diğer adım olarak sosyal medyada ve Tüketici Mahkemesinde elimdeki delillerle hakkımı arayacağım. Bana attıkları resmi ve ben servise vermeden önce çektiğim resimleri aşağıda iletiyorum. Asla açmadığım bir kısımdan dolayı kullanıcı hatası demelerini art niyet olarak gördüğümü belirtmek isterim.

Cem sonuçtan hiç memnun değil

Gigabyte Ana Kart RAM Sorunu

10 Kasım 2023 19:20
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Acer Dört Aylık Bilgisayara Yüksek Tamir Ücreti Ve Firmalardan Çözüm Yok

Ahmet
01 Mayıs 2025 18:25
Murat sonuçtan hiç memnun değil

17 Temmuz 2024 16:37

Anakart Güncelleme Sorunu Ve İş Kaybı Endişesi