Gelir İdaresi Başkanlığı %96 Engelli Raporlu Hastanın 2. Derece Akrabası Kullanamıyor Saçmalığı

03 Ocak 2024 13:56

%96 tam bağımlı engelli raporu bulunan babaannem için ÖTV indirimli araç almak üzere gittiğimizde, vergi dairesi müdürlüğü bize ek (1): 4760 sayılı ÖTV Kanunu'nun (7/2-a) maddesi için taahhütnamede 'otomobil alacak engellinin sadece birinci derece akrabası kullanabilir' ibaresi bulunan bir yazıyı imzalatıyor. Babaannem 94 yaşında ve çocukları vefat etmiş durumda. Torunu olarak ona biz bakıyoruz ve haftada iki defa 40 kilometre uzaklıktaki hastaneye götürüp getirmemiz gerekiyor; ancak biz aracı kullanamıyoruz. En azından ikinci dereceye kadar bir kişiye kullanma yetkisi verilmesini talep ediyoruz. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın ve vergi dairesi müdürlüğünün bu konuda gerekli düzenlemeyi yapmalarını istiyorum. Engellilere bir engel daha eklemeyin.

11 Aralık 2023 13:12

04 Şubat 2024 13:06

Gelir İdaresi Başkanlığı Kızılay Veraset-İntikal Müdürlüğü Vatandaşa Hizmet Vermiyor.

29 Mart 2024 17:07