20 Şubat 2024 19:23

Benim kira geliri elde ettiğim veya üzerime kayıtlı bir ev bulunmamaktadır. Ancak bana, kira geliri elde ettiğim tespit edilmiştir diye Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan mesaj geldi. Ben ne birinden kira alıyorum ne de evim var. Mesajın düzeltilmesini ve tekrar kontrol edilmesini rica ediyorum.

Yorumlar (9)

Talip

Bu sorunla karşılaşıp nasıl bir çözüm yolu izlediğini bu yorum altında yazabilir mi

Cüneyt
Cüneyt

Ben CİMER'e şikayet ettim. Ayrıca gıb web sitesinden Genel Dilekçe ile itiraz ettim. Cevap bekliyorum. Eşimin gönderdiği EFT leri kira geliri olarak vergilendirmişler.

Hasan
Hasan

Aynı şekilde banada mesaj geldi herhan gibi evim olmamasına rağmen kira geliri tebligat gelmiş gelir dairesinden bu konuyu yetkili kişiler incelesinler

Erdinc
Erdinc

Bir yakınınızın kiracısı sizi tanıyordur. Ev sahibinin adını hatırlamayıp sizin adınızı vermiştir.

Talip

Banada oldu gelen EFT'ler tanıdığım kişiden geldi ve diğer ödemeler diye yolladığı bedeller. Yani kafasına göre sistem kira bedeli olarak algılıyor

Gökhan
Gökhan

Muhtemelen kira ödemesi adı altında havale/EFT aldınız. Daha önce ben kendi hesabıma EFT yağıp kira ödemesi yaptığım için öylesine kira geliri algılamıştı vergi dairesi

Çözüm nedir cevaplar mısınız

Enes
Enes

Peki nasıl hallettiniz banada aynı durum oldu

İslam
İslam

Bende de öyle bir durum var şu an kira bana geliyordu ama ev benim üstüme değil beyan etmezsen bir şey olur mu siz ne yaptınız

Gelir İdaresi Başkanlığı Kira Gelir Vergisi

26 Şubat 2024 00:32