Semih sonuçtan hiç memnun değil

Gardrops Canlı Destek Yazmış Ama Canlı Destekleri Yok!

11 Temmuz 2024 14:23

Gardrops adlı uygulamadan #78411443 kodu ile bir parfüm aldım, alırken 'alıcı koruma ücreti' adı altında bir ücret kesildi. Ürün (Boss parfüm) geldiğinde ürünün orijinal olmadığını anladım zira yıllardır kullandığım parfüm. Satıcı sağ olsun sorun çıkarmadı, iadeyi kabul etti, ben de tarafıma Gardrops uygulaması tarafından verilen iade kargo koduyla ürünü PTT Kargo ile geri gönderdim. Buraya kadar sorun yok. Sonrasında, iade kargoyu takip ederken, satıcının adresinde bulunmaması nedeniyle kargonun PTT işyerinde 2 gündür beklediğini gördüm. Bu durumla ilgili bilgi almak istedim, hani satıcıya ulaşmazsa ürün bana geri mi gelecek? Ödediğim para ne olacak? Paramı geri alacak mıyım? Alamayacaksam 'alıcı koruma bedeli' adı altında alınan ücreti ne diye alıyorlar? Vb. Şeklindeki sorulara cevap bulmak için Gardrops uygulamasına girdim ve 'Canlı Destek' yazan yere girdim. Adı 'canlı destek' olsa da sadece bot cevaplar ve genel sorulara cevap verilen, çeşitli makalelere yönlendiren saçma sapan bir sistem olduğunu gördüm. Öncelikle, 'canlı' bir personel koymadıysanız oraya 'Canlı Destek' yazarak yalan beyanda bulunmayın, sanki gerçekten 'canlı destek' hizmetiniz varmış gibi tüketiciyi yanıltmayın. Buna ek olarak internette aradığımda Gardrops adlı firmaya ait bir müşteri hizmetleri numarasına da ulaşamadım. Uygulama içerisinde tabii ki böyle bir bilgi yok ve Google aramaları da sağlıklı sonuçlar vermiyor. Şimdi, 1270 liralık ürünü satın alırken benden 130 lira 'alıcı koruma ücreti' aldınız, en ufak bir soru sormak için bile size ulaşamıyorum. Siz benim 130 liramı ne diye aldınız? Alıcıyı kimden koruyorsunuz? Alıcıyı sizden kim koruyacak? Her alışverişimin sonunda ben Tüketici Hakem Heyeti'ne gitmek zorunda mıyım? Tüketiciyi yanıltıcı formatta bir uygulama/web sitesi tasarladığınız için ben CİMER/Ticaret Bakanlığı'na başvuru yapmak zorunda mıyım? Gibi sorularla boğuşarak, bir daha asla Gardrops'tan alışveriş yapmama kararı aldım. Bu paranın akıbeti ne olacak çok merak ediyorum ama kendisine ulaşılamayan bir platform hiçbir şekilde güven vermiyor bana. (Olayın replika veya satışı yasak ürünlerin satılması detayına da hiç girmiyorum, o artık devletin işi ama olur da iademi yapmazlarsa ve o parfüm yeniden bana gelirse gelir gelmez Sağlık Bakanlığı'na analize göndereceğim ve replika parfüm satarak insan sağlığıyla oynamanın + ilgili markanın replika ürününü resmi uygulamayla satışa çıkarmanın yasal sonuçları ne olacak diye bekleyip göreceğim)

23 Temmuz 2024 22:03

Bu tür uygulamalarda satış yapanlar sıradan vatandaş olarak satış yapıyorlar. Örneğin kep adresine sahip her türlü izini belgesi olan bir Amazon satıcısı olmadıkları için, sahte ürün satışlarında nasıl bir sorumlulukları var bilemem. Bu uygulamada herhangi bir parfüm adını yazarak arama yaparsanız, çok ucuz fiyatlara tonla ürün göreceksiniz. Bunları satanlardan bazılarının profiline girdiğinizdeyse, o satıcının çok değişik markalardan türlü türlü parfümü çok ucuza sattığını göreceksiniz. Ben de sahtecilerden kaçınmak için, bireysel kendi halinde bir vatandaşın almak istediğim parfümü o günkü fiyatından bin lira daha ucuza koyduğunu gördüm. Satıcının profiline bakınca her şey normaldi, kurtulmak istediği farklı farklı eşyaları satan birisi. Satın aldım ve bana ulaştığında anladım ki bu da sahte ve üstünde Duty Free etiketi bile var. Ancak kokunun gerçek olan ile yani benim bizzat İstanbul Havalimanı duty Free mağazasından aldığım parfümle alakası yok. Sadece bu da değil, sanki bozulmuş gibi, kötü de bir koku geliyordu. Şişe üzerindeki yazılardaki renk farkı, şişe tabanındaki yazıların farklılığı gibi ambalaj farklılıkları da vardı. Satıcıya anlattım. O da sağ olsun yardımcı oldu anlayışla karşıladı. Hangi duty Free'den aldığını sordum ki yasal işlem yapılması için şikayetçi olayım. O da bilmediğini söyledi, yani ürünü kendisi almamış. İade sürecinde Gardrops uygulamasının gerçek yüzünü görmüş oldum maalesef. İlk olarak iade ürünün kargo hareketlerini takip ettiğimde satıcıya ulaşamadığı için PTT şubesine beklemeye alındığını gördüm. Bu durumda ne olacağını sormak için uygulamada yer alan "canlı destek" kısmından müşteri hizmetlerine bağlanmak istedim. O kadar ulaşılması zor bir yer ki birkaç saatimi sadece buna ayırdım. Sonrasında Gardrops mail attı bana ürün Manisa depomuza geldi desteğe bağlanın iadeniz yapılacak diye. Bağlandım, oradaki temsilci de dedi ki size gelen mail virüstür. Ekran görüntülerini atınca virüs olmadığını anladı. Size yanlış bilgi vermişler dedi. 3 Temmuzda ödediğim param tam bugün 23 temmuzda 139TL eksik olarak iade edildi. Alıcıyı koruma bedeliymiş. Bu aslında ürün ayıplı çıkarsa Gardrops gene para kazanmış olsun diye koyulan Gardrops'u koruma bedeli bana göre. Bu gibi yerlerden alışveriş ederken, iade yapmanız gerekmediği sürece sorun yok. Fakat iade gerekirse başınıza gelebilecekler bunlar. Olan 139TLye oldu.

profile profile profile
14 Temmuz 2024 11:34 (Şikayetten 2 gün sonra)

Merhaba, Kişisel verilerinizin güvenliğini korumak önceliğimiz olduğu için maalesef size bu alandan yardımcı olamamaktayız. Konu hakkında uygulama içerisinde bulunan Canlı Destek üzerinden bizimle iletişime geçerseniz gerekli bilgilendirme tarafınıza sağlanacaktır. Sevgilerimizle.

14 Temmuz 2024 13:28

Bot mu yazdı o cevabı bilmiyorum ama kim yazdıysa sanırım bir akraba evliliği olmuş.

14 Temmuz 2024 17:59

Bak şimdi akraba evliliğinden doğmuş olanların bile anlayabileceği netlikte izah edeyim: resimlerde gördüğünüz gibi canlı destek sadece sıkça sorulan sorular gibi bir işleve sahip. İlk aşamada "farklı sorum var" seçeneği varken devamında böyle bir şey yok.  Ticaret Bakanlığı'nın haberi yoksa da olacak. Ayrıca Gardrops olarak ne kazanıp ne vergi ödediğinizi de çok merak ediyorum. 1 haftadır param sizde, benim adıma banka gibi o parayı işletip kendi menfaatinize para kazanıyor musunuz? Onu da bilmiyorum. Ama öğreniriz

Gülten
Gülten

Çok haklısınız Semih bey. Gardrops denen ne olduğu belirsiz bir uygulamanın hepimize yaşattığı benzer sorunları çok güzel ifade etmişsiniz. Ama bunun karşılığında aldığınız yanıt yine bir "cansız destek" ten gelmiş. Şaka gibi! Evet sanırım bunları BTK'ya ve Tüketici Hakları'na şikayet etmenin zamanı geldi.

Yasemin
01 Temmuz 2024 12:21
Gardrops Beni Nasıl Mağdur Etti
Buket sonuçtan hiç memnun değil

01 Mart 2025 22:36

24 Nisan 2025 22:25