Hasan sonuçtan hiç memnun değil

Ford Courier Periyodik Bakım Sorunu

18 Ekim 2023 12:52

2022 yılında Ford bayisinden Ford Courier 1.5 dizel 75 beygir olan bir araç aldım. Araç periyodik bakımına 1,5 ay kalmışken ve km dolmamışken (ilk periyodik bakım) bakım lambası yaktı ve ücretini verdim. Aracın periyodik bakımını yaptırdım. Şimdi ise aracın periyodik bakımına 2,5 ay var ve km'nin dolmasına da 5000 km'den fazla var. Yetkili servis çalışanı tekrar bakım yapılacak dedi. Ben neden sürekli aracımın bakımı gelmeden bakımını yaptırmak zorunda kalıyorum. Mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum.

29 Ekim 2023 02:03

Ford bayisinden 2022 yılında bir araç aldım ve alırken bana 3 yıl sınırsız km garantisi olduğunu söylediler ve araç 1 yıl sonra veya 15 000 km ye gelince periyodik bakıma girecek dediler araç 2 ay ve 5000 km önceden bakım ikaz lambası yaktı aracı servise götürdüğümde aracın bakımının yapılması gerektiğini söylediler bende nedenini sordum aracın dpf nin dolunca motor yağını bozduğunu bu araçları yüksek devirli kullanılması gerektiğini söylediler ve erken gelen bakımı garantiden değişmeyeceklerini söylediler yani beni mağdur ettiler neyse dedim ücretini verdim aracımı 21.12.2022 tarihinde yetkili serviste bakımını yaptırdım ve bana 1 yıl sonra veya 15 000 km sonra hangisi önce dolarsa bakıma geleceğimi söylediler ama o da ne bu sefer de bakıma 3 ay ve 5500 km kala aracım bakım ikaz lambası yaktı gene servise gittim gene motor yağının bozulduğunu dpf den kaynaklandığını söylediler ve gene bakım yapılacak dediler aracın garantisi olduğunu ama garantinin kapsamadığını söylediler bende dedim ki aracı yetkili bayiden satın aldım satarken 3 yıl sınırsız km garantisi olduğunu söylediniz aracın periyodik bakımını yetkili serviste yaptırdım ona da garanti verdiniz 1 yıl 15 000 km e şimdi benden bakım için para istiyorsunuz dedim peki diyorum siz neyin garantisini veriyorsunuz diyorum görevli susuyor bir şey demiyor mecburen parasını aracın bakımını yaptırdım ama lütfen lütfeeeeeeeennnnnn sizlerden rica ediyorum Ford yetkilileri mağduriyetimi giderin ben böyle sürekli bu araca bakım mı yaptıracağım tam düğün arifesindeyim paraya sıkışmışım bir de bu çıktı başıma

19 Ekim 2023 11:24 (Şikayetten 22 saat sonra)
20 Ekim 2023 15:28

Maalesef 2 gündür iletişime geçen yok mağduriyetim devam ediyor.

20 Ekim 2023 18:22

Geç de olsa dönüş yaptılar ancak aracın bu sorunun garanti kapsamında olmadığını dolayısıyla yardımcı olamayacaklarını belirttiler aracın dpf filtresi doluyormuş ve böyle bir sorun ortaya çıkıyormuş yani beni mağdur etmeye devam ediyorlar. Aracı satarken 3 yıl sınırsız km garantili olduğunu söylüyorlar ancak aracın mekanik bir problemi çıktığında arkasında durmuyorlar.

Ford İşini Hakıyla Yapmıyorlar

Adem
01 Nisan 2024 15:30
Ford İşini Hakıyla Yapmıyorlar
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Ford Courier'deki Kronik Yağ Sorunu: Müşteriye Yüklenen Çözülmeyen Problem

Ahmet