Borçlar Kapandı Ama Hâlâ Borçlu Görünüyorum

22 Aralık 2024 00:58

Merhaba, icralık olduğum borçlarımı kapattım. Üzerinden yıl geçti ve hâlâ borçlu olduğum gözüküyor. Buna bir düzeltme gelmesini istiyorum. Bankadan hiçbir kredi çekemiyorum ve bir kart başvurusu yapamıyorum. Puan hesaplanmadı diyor, bu ne zamana kadar devam edecek? Şikayetimin sonuç bulmasını ve puanımın düzeltilmesini istiyorum

22 Aralık 2024 00:29

Kredi Kayıt Bürosu'na (KKB) yeni yasayla çıkan sicil affından yararlanmak istiyorum. Findeks kredi notu güncellemesi ve kanuni takip ibaresinin kaldırılması konusunda bireysel bankacılık ve sicil affı kanunu kapsamında, 7 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe giren ve 5411 sayılı Kanun'un birinci maddesi uyarınca, karşılıksız çek ve protestolu senetler ile kredi ve kredi kartı borçlarına ilişkin kayıtların dikkate alınmaması hakkında aşağıdaki geçici madde eklenmiştir: 'Geçici Madde 3 - (1) Anapara ve/veya taksit ödeme tarihi 1 Ekim 2022'den önce olan ve kullanılan nakdi ve gayrinakdi kredilerin anapara, faiz ve/veya ek masraflara ilişkin ödemelerini aksatan gerçek ve tüzel kişiler, ticari faaliyette bulunan ve bulunmayan gerçek kişiler ve kredi müşterilerinin karşılıksız çıkan çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarına ilişkin 5411 sayılı Kanun'un ek birinci maddesi hükmü uyarınca kurulan Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Kredi Risk Merkezi'nde tutulan kayıtları, söz konusu borçların ödenmesi geciken kısmının 1 Temmuz 2023'e kadar tamamının ödenmesi veya yeniden yapılandırılması halinde, bu kişilerle yapılan finansal işlemlerde kredi kuruluşları ve finansal kuruluşlar tarafından dikkate alınmaz. (2) Kredi kuruluşları ve finansal kuruluşların birinci fıkra hükmü uyarınca mevcut kredileri yeniden yapılandırması veya yeni kredi kullandırması, bu kuruluşlara hukuki ve cezai sorumluluk doğurmaz.' Burada 'dikkate almaz' ibaresi, ne bir tavsiye ne de bankaların inisiyatifine bırakılmış bir kanun maddesi değildir. Burada kanunun ilgili maddesi kapsamında, 'dikkate alınmaz' denilmektedir. KKB nezdindeki sicilimin ve Findeks kredi notumun, yeni kredi alabileceğim şekilde yasal değişiklik uyarınca düzeltilmesini talep ediyorum. Borçlarımı ödememe rağmen banka tarafından başvurularıma ret yanıtı alıyorum. Ayrıca, esnek hesap, KMH ve diğer kredi başvurularım ve kredi kartı başvurularımda ret yanıtı alıyorum. Bu sebeple çıkan af yasası ile ekonomik refahımın daha fazla olumsuz etkilenmemesi için önlem alınmasını ve sonucu hakkında en kısa sürede tarafıma bilgilendirme yapılmasını talep ediyorum. Kredi sicil notum geç ödeme olmamasına rağmen düştü

23 Aralık 2024 09:03 (Şikayetten 1 gün sonra)
23 Aralık 2024 14:21
24 Aralık 2024 10:43

Müşterimizin ilgili talebi üzerine kendisi ile 24.12.2024 tarihinde görüşülmüş ve kendisine yardımcı olabilmek için gereken bilgi şahsen paylaşılmıştır. Veri sorumlusu sıfatıyla KKB Kredi Kayıt Bürosu Anonim Şirketi (“Şirket”) tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca tarafımıza yapmış olduğunuz şikayet ve/veya başvurular aracılığı ile kendi rızanız kapsamında ve/veya olması halinde vekiliniz aracılığı ile sözlü, yazılı veya elektronik ortamda elde edilen/aktardığınız kişisel verileriniz ve/veya olması halinde vekilinize ilişkin kişisel veriler; talep ve şikayet süreçlerinin yürütülmesi ve takibi, Şirketimiz ve Şirketimizle iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin tesisi ve bu kişilerle olan ilişki ve operasyonların yürütülmesi ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi amaçları ile ve Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen meşru menfaat, bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması, veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğü kişisel veri işleme şartları ile işlenebilecektir. Toplanan kişisel verileriniz, Kanun’da öngörülen temel ilkelere uygun olarak ve Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları dahilinde, Şirketimiz tarafından yukarıda belirtilen amaçlar dahilinde tedarikçilerimize, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve kanunen yetkili özel kurumlara aktarılabilecektir. Bu kapsamda kişisel veri sahibi olarak Kanun’un 11. Maddesi uyarınca sahip olduğunuz hakları hatırlatır, işbu haklarınız ve haklarınız kapsamındaki taleplerinize ilişkin ayrıntılı bilgiye https://www.kkb.com.tr/kisisel-verilerin-korunmasi adresimizden ulaşabileceğinizi bildiririz. Saygılarımızla, Findeks Müşteri İletişim Merkezi

Yusuf
14 Kasım 2024 20:04