Mazlum sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Egea'da Sürekli Uyarı Sorunu

19 Kasım 2024 10:12

Merhabalar, 85 bin kilometrede 2020 model dizel 1.3 Fiat Egea sahibiyim. Sabah aracı çalıştırdım, hava soğuktu, yaklaşık 2-3 dakika bekledim ve 5 dakikalık bir sürüş yaptım. Araç seyir halindeyken 'AdBlue sistemini kontrol ettiriniz', 'start-stop devre dışı' ve 'motoru kontrol ettiriniz' uyarılarını aldım. Uzun yolda bu sorun ile karşılaşmıyorum ama şehir içi trafikte sürekli aynı sorun, bıktım artık.

30 Kasım 2024 20:19

Daha önce de yazmıştım bir sonuca ulaşamadım tekrar tekrar yazacağım. Aracım 2020 model 1.3 Fiat Egea. AdBlue sistemini kontrol ettirin diyor ve motor arıza lambası yakıyor. Daha önce de Fiat servisi ile görüştüm aracın yapısından kaynaklanan kronik bir sorunun sadece arıza tespiti için benden 5 bin tl istiyorlar. Haksızlık bu, eğer aracın kronik bir sorunu varsa bunun için benden özür dilenip aracımın hatasının giderilmesi yerine ben bunu neden ücret ödeyerek yapayım. Hem mağdur ediliyorum bende maddi zarar yaşıyorum. Fiat ailesi olarak Fiat'ın yaptığını doğru bulmuyorum lütfen aracınızın arkasında durun

19 Kasım 2024 12:12 (Şikayetten 1 saat sonra)
30 Kasım 2024 20:10

Benim anlamadığım nokta şu kronik bir sorun var. Kime soruyorsam fiyatta bu sorun kronik diyor bütün herkes ama servis sadece arıza tespiti için benden 5 bin tl istiyor. Benden kaynaklanmayan bir soruna ben neden ücret ödüyorum neden ürününüzün arkasında durmuyorsunuz.

Yorumlar (6)

Yakup

Merhabalar. 2018 1.3 Egea sahibiyim. Bir dönem bende de aynı sorunlar olmuştu. Araç çalışırken dururken tüm göstergeler ve arıza lambaları yanıp yanıp sönüyordu. ABS devre dışı, ESP devre dışı, lastik basınç devre dışı... Vs. Çözüm olarak aküyü değiştirmekte bulmuştum. Sorun akü şarj dinamosu veya akünün kendisinde olabilir. Aküyü kontrol ettirin ve şarj olup olmadığına baktırın. Naçizane fikrim deneyim denememek size kalmış. Geçmiş olsun

Cihad

Yukarıda biri aküyü değişmiş ama sorun değişmemiş

Şebnem

Merhaba Benim aracımda Fiat 500L 2020 model 2021 çıkışlı. Bu sene aynı problemi defalarca yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum. Böyle bir problem Fiat araçlarında yaşanıyorsa neden yardımcı olmuyorlar acaba... Bu kadar mı markalarının arkasında duramıyorlar

Yunus

Hocam bende de aynı sorunlar var bir gün yakıyor ertesi günü kendiliğinden söndürüyor ben götürmedim bile bir daha Fiat asla dedim.

Yunus

Hocam bende aynı sorunu yaşıyorum 1 defa verdi arızayı sildirdim tekrar verdi umursamadım ertesi günü kendiliğinden gitti şimdi yine verdi, sorunu siz çözdünüz mü acaba nedir problem?

Mazlum

Hocam denemediğim yöntem kalmadı maalesef hiçbir çare bulamadım. Tek çare var AdBlue sistemini iptal ettirmek onu da yapmak istemiyorum. Fiat Türkiye kadar kötü, bencil bir şirket yok. Kronik sorunlarının tespiti için 7500 TL para istiyorlar. Çözüm için ne kadar isterler kim bilir

Fiat Egea Motor İkaz Lambası Yanıyor

Ayşe
24 Ocak 2024 23:29

Serkan
10 Ocak 2024 15:05
Fiat Egea Start Stop Devre Dışı Ve Motoru Kontrol Ettirin Işığı Yanıyor
Aykut sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Egea Seyir Halinde Stop Etme Sorunu Ve Çözüm Bulunamaması

Aykut