Emniyet Genel Müdürlüğü Polisin İlgisizliği Bu Kadar Da Olmaz Dedirtti!

26 Ocak 2024 07:29

Oturduğum daireye taşındığım 3 ay olmadı. Üst katta oturanlar o kadar gürültü yapıyor ki, sanki tavanı sökecekler; matkap sesi, gece saat ikide süpürge çalıştırma, mobilya sürükleme, evin bir köşesinden diğer köşesine akülü araba sürükleme ve daha birçok gürültü. Birkaç defa gidip 'Alt kata çok gürültünüz geliyor, lütfen biraz dikkat edin' diye uyardım. İki gün önce yine 'Çok gürültü yapıyorsunuz, gürültüden ne uyuyabiliyorum ne de evde oturabiliyorum, lütfen biraz dikkat edin' dedim. Ancak, adam 'Bir daha kapınıza gürültü yapıyorsunuz diye gelirseniz, sizinle başa çıkamam' diyerek bağırdı ve bana saldırdı. Bağırma sesiyle karşı dairede oturan aile kapıya çıktı ve beni saldırganın elinden kurtardı. Dün sabah saat 5.30'dan beri uyku uyuyamadım, şu an bile üst kattaki gürültü devam ediyor. Akşam iki defa polisi aradım ancak polis gelmedi. Kocasinan Mahallesi'nde bulunan, Aydın ilindeki polis karakolu evime 12 dakika yürüme mesafesinde. Emniyet Genel Müdürlüğü, daha kaç vatandaşın zarar görmesini izleyecek? Kaç kişi daha komşu gürültüsü nedeniyle zarar görecek bu ülkede? Polis neden var, kaçak mültecileri denetlemek için mi? Tehdit edildim ve can güvenliğim tehlikede. Polise 'Can güvenliğim tehlikede' diye ihbar eden bir vatandaş olarak, neden tedbir alınmıyor? Neden korunmuyorum? Polis, zarar gördükten sonra mı müdahale edecek? Emniyet mensuplarının görevini yapmaması nedeniyle birçok insan zarar görüyor. Sağlık personeli olarak uykusuz ve yorgun bir şekilde hasta bakmak zorunda kalıyorum.

Yorumlar (6)

Umut
Umut

Aynı şekilde ben de aradım iki kere Bir de kadını çok kötü dövüyor sadece bir kere geldiler o da ben şikayet etmemiştim başkası etmiş ondan sonra hiç gelmediler iki kere aramama rağmen gelmediler

Gülce
Gülce

Sorununuz çözüm bulabildiniz mi aynı olayları yaşıyorum da

Zeynep
Zeynep

Şikayetinize yanlış yerde çözüm arıyorsunuz. Bu sorunla polis ilgilenmez. 1- Komşunuzu gürültü konusunda ciddi bir şekilde uyarmanız gerekli. (sözlü uyarı) 2- Eğer uyardığınız halde, halen aynı gürültülere devam ediyorsa, o zaman komşunuzla ilgili gerekli tüm kanıtları toplayın. Örneğin gecenin geç bir saatinde eşyaları çekiyor veya elektrik süpürgesi çalıştırıyor ise, telefonla gürültünün video kaydını alın. Korkmayın, standart bir cep telefonu bile çok iyi ses kaydı alıyor. Video kaydı aldığınız zaman, gürültünün saati ve günü zaten otomatik olarak kaydedilecek. 3- Bulunduğunuz bölgedeki savcılığa bir dilekçe ile başvuru yapıp, bu gürültü hakkında komşudan şikayetçi olacaksınız. 4- Tabii ki savcılığa vereceğiniz dilekçeye mutlaka ses kayıtlarını ve yapılan gürültüye tanıklık yapabilecek başka komşularınız varsa tanık ekleyin. 5- Eğer dilekçe konusunda bir sorun yaşayacak olursanız ya da çekinirseniz, bu konuda bir avukattan da yardım alabilirsiniz. Böylece dosyanıza takipsizlik verilmez.

Mesude
Mesude

Maalesef bu sorunun kaynağı müteaitlerin ses yalıtımı masrafından kaçmasıdır. Adamlar araya sadece alçı sürüp satıyor. İnsanlar gürültü yüzünden birbirini vuruyor. Tüm binaları üst üste yıgdılar. Bir de özgür yetiştireceğiz diye aileler çocuklarına yapma demiyor. Aşırı asîler. Ne mahkeme ne polis

Selim
Selim

Benzer olayı bende yaşadım 2023 yılında yaz aylarında polisi her gün gürültü sebebiyle aradım gelmedi gürültüye bakmıyoruz dediler

Güldem
Güldem

Polis hiçbir şey ama hiçbir şey yapmıyor kardeşim. Benim çok şikayetim oldu ama sonuç koca bir sıfır. Gürültü umurlarında değil. Ne kadar normal insan varsa onlar çile çekiyor. Nobran, terbiye dışı insan varsa onlar o kadar rahat. Savcılığa bile gitsen çok zor. Dava edeceksin falan hepsi çok maliyetli işler. Sonuçta aleyhine çıkabilir.

Emniyet Genel Müdürlüğü Bahçelievler Şubesi Üst Komşu Ses Şikayeti İle İlgilenmedi

13 Ağustos 2024 07:44

15 Haziran 2024 03:38