Yafes sonuçtan hiç memnun değil

08 Ekim 2024 13:19

2022 yılı Ekim ayında Emlak Katılım Bankası İnegöl şubesinden 36 ay vadeli 300.000 TL geri ödemesi 450.000 TL olan taşıt finansmanı kullandım. Kendileri erken ödeme yaptığım takdirde indirim uygulanacağını söyledi. Nitekim bazı taksitlerimi erken ödedim. Fakat finansman hesabını kontrol ettiğimde birçok erken ödeme yaptığım taksitlerime indirim uygulanmadığını fark ettim. Bazı taksitlere indirim uygulanmış fakat bazılarına uygulanmamış. İnegöl şubesi ile iletişime geçtiğimde sorunu çözemedikleri için kayıt açtıklarını ve geri dönüş yapacaklarını söylediler. Kendilerine ilgili dekontları ulaştırdım. Bu süreçte müşteri temsilcisini de aramam söylendi. 08-10-2024 tarihinde müşteri temsilcisini aradım ve konuyu ilettim. Kendisine erken ödeme yapmış olduğum birçok taksidime indirim uygulanmadığını söyledim. Kendisi de kontrol etti ve bu durumu onayladı. Biraz bekledikten sonra kendisinin bile anlamadığı çelişkili bir açıklama yaptı. Erken ödeme yaptığım durumlarda (nedense bazı taksitlere denk gelmiş? ) cayma bedeli ortaya çıkıyor ve erken ödeme yaptığım için yansıması gereken indirim yansımıyormuş? Bu şekilde saçma çelişkili müşteriyi başından savma bir açıklama yapılamaz. Bir an önce erken ödeme yaptığım ve haliyle haklı bir şekilde tarafıma yansıması gereken tüm indirimlerin yansımasını, aciliyetten bu hatanın giderilmesini, mağduriyetimin çözülmesini istiyorum. Banka 150.000 TL kar payı almayı biliyor fakat erken ödeme yapılacağı takdirde indirim uygulama taahhüdünü yerine getirmiyor. Aciliyetten sorunumun çözülmesini, aksi takdirde ilgili mercilere şikayet edeceğimi belirtiyorum.

12 Ekim 2024 14:55

Mağduriyetim devam ediyor. Bankadan gelen cevaba göre erken ödeme de olsa iki parça halinde ( on saniye ara ile ) olduğu takdirde indirim uygulamıyorlarmış. Sözleşmelerinde böyle ibare yok. Kimsenin bu mağduriyeti yaşamasını istemem. Konu ile ilgili birden fazla merciye başvuruda bulunup mağduriyetimin giderilmesini talep edeceğim.

Ek
08 Ekim 2024 13:55 (Şikayetten 36 dakika sonra)

Sayın Yafes K., Bildiriminiz değerlendirmeye alınmış olup, inceleme sonucu Bankamız sistemlerinde kayıtlı iletişim adreslerinize gönderilecektir. Geri bildirimleriniz ve Bankamıza göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür eder, iyi günler dileriz. Saygılarımızla. Emlak Katılım

08 Ekim 2024 22:16

Sayın ilgili tarafıma dönüş yapılmadı. Sorunum çözülmediği takdirde BDDK'ya şikayette bulunacağımı bildiriyorum. Erken ödeme yapmış olduğum taksitlerin uygulanması gereken fakat uygulanmayan indirimlerin bir an önce yansımasını talep ediyorum...

09 Ekim 2024 08:49

10 Ekim 2024 11:02

Sayın Yafes K., Bildiriminiz çözümlenmiş olup, bildirim sonucu Bankamız sistemlerinde kayıtlı iletişim adreslerinize gönderilmiştir. Geri bildirimleriniz ve Bankamıza göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür eder, iyi günler dileriz. Saygılarımızla. Emlak Katılım

10 Ekim 2024 13:48

Mağduriyetim giderilmedi. Yasal mercilere başvuru yapacağımı bildiriyorum.

11 Ekim 2024 15:34

Sorunum hiçbir şekilde çözülmedi. BDDK ya şikayet oluşturdum. Mağduriyetimin çözüme kavuşması ve başka vatandaşlarında aynı sorunu yaşamaması için Her türlü yasal mecraya başvuru yapacağım.

Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

22 Kasım 2024 18:09
Adem sonuçtan hiç memnun değil

24 Temmuz 2023 17:13
Ramazan sonuçtan hiç memnun değil

24 Temmuz 2023 16:09

22 Temmuz 2024 17:48
Semih sonuçtan hiç memnun değil

15 Kasım 2023 14:56