Elektrofoni Tüketici Hakem Heyeti Kararı

21 Haziran 2024 11:53

Yeni aldığım telefonun arızalı olduğunu öğrenince servise göndermek istedim. Google'dan araştırdım, bu servisler çıktı. Aradım ve yeni telefon açılmasını istemediğimi, değişim talep ettiğimi söyledim. Telefonu gönderin, biz inceleyip karar vereceğiz dediler. Birkaç gün sonra kullanıcı hatası olarak geri döndüler ve ücret talep ettiler. Kabul etmedim ve telefonumu istedim. Telefonumu göndermek için benden resmen para istediler. Hiçbir işlem yapmadıkları telefon için benden 420 TL para aldılar. Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet ettim. Onlar da konudan habersiz birkaç madde uydurup, yaptığınız suçtur diyerek korkutmaya çalıştılar. Kim bilir kaç kişiyi daha bu şekilde sindirdiler. Sürecin sonuçlanmasını bekledim. Hakem Heyeti beni haklı bulup paranın iadesine karar vermiş. Hakkınızı arayın arkadaşlar. Herkes boş verirse Meydan bu insanlara kalır. Benim için neyse de, kıt kanaat geçinip çocuğuna bir karne hediyesi alan bir babayı, anneyi düşünün. Sizin garantisi olan malınızı alıp açıp dağıtıp bir de sizden para istiyorlar. Bu arada, kullanıcı hatası dedikleri telefonu Xiaomi yetkili servisi hatalı bulup iki katı değerinde telefonla ücretsiz değişim yaptı.

28 Haziran 2024 14:47 (Şikayetten 7 gün sonra)

Merhaba s*****, yaşamış olduğunuz problem için üzgün olduğumuzu belirtiriz. Bizimle vereceğimiz numara ile WhatsApp üzerinden iletişime geçerseniz sorununuz 99% oranında çözülecektir!

03 Temmuz 2024 14:00

Gönül
Gönül

Merhabalar, yaşadığınız sorunun benzerini yaşadım elektrofoni firması kendilerini yetkili servis gibi göstererek insanları yanıltıyor. Benimde bilgisayarıma 5.450 TL ödeme çıkardılar ödemeyeceğimi söyledim bilgisayarımı teslim etmeyeceklerini söylediler. Son derece kabalar siz yetkili firma değilsiniz beni yanılttınız deyince telefonu yüzüme kapattılar. Bugün İstanbul Cumhuriyet başsavcılığına gittim ifade verdim buradaki şikayetlerinde çıktısını alıp sundum umarım bir sonuç çıkar başka insanlar benim gibi mağdur olmaz. Hep birlikte suç duyurusunda bulunalım çünkü bunlar işin kılıfını bulmuşlar formalite bir şirket devamlı telefonları aynı iki kişi açıyor ş... Ve d. Son derece kabalar bir de teknik servisimiz dedikleri bir adam o kadar yani. Böylelikle hukuka aykırı bir şeyleri olmadıklarını düşünüyorlar ama öyle kolay değil sonuna kadar peşindeyim

Serdar
Serdar

Bende işten fırsat bulamıyorum. Fırsatını bulunca ilgileneceğim. Önce insanlara buradan sorununuz 100/99 çözülür diye mesaj atıp arayınca da yaptığınız suçtur diyerek korkutmaya çalışıyorlar. Allah şahit ya parasında değilim. O telefonu tableti güç bela çocuklarına alan insanlar var. Böyle gözleri para hırsıyla dönmüş insanlar hayatı zorlaştırıyor. O parayı ceplerine soksunlar bu şikayetinde buradan yasal bir zorunluluk olmadığı müddetçe kaldırmıycam.

Esin sonuçtan hiç memnun değil

Smart Fix Yanıltıcı Servis: Telefonumu Geri Alamıyorum!

28 Kasım 2024 01:03

27 Ekim 2023 16:34