26 Şubat 2024 14:31

26.2.2024 tarihinde Ankara Mamak 33 numaralı aile hekimliği birimine giderek enjeksiyon yaptırdım. E-nabız kayıtlarına baktığımda doktor muayenesi yapıldığı, sonra enjeksiyon yapıldığı şeklinde kayıt yapıldığını gördüm. Eskiden direk hemşire hanıma gidip enjeksiyon yaptırıyordum. Sanırım artık insanlardan ekstra para alabilmek için enjeksiyon yaptırmaya gelen insanları bile muayene olmuş gibi göstermeye başlamışlar. Bu konuda bilgilendirme yapılmadığı gibi hukuki bir yönü olduğunu da düşünmüyorum. Bu konuda Sağlık Bakanlığını denetim yapmaya davet ediyorum. Saygılarımla

Duran
Duran
27 Şubat 2024 17:14

İki gündür enjeksiyon yaptırmaya gittiğim sağlık ocağı hekim muayenesi yaptırmadığım halde hekim muayene girişi ve enjeksiyon girişi yaptırıp e-nabızda kayıtlara işliyor. Aynı işlem için iki defa ücret ekliyorlar. Aile hekimliği girişindeki görevliye ve iğneyi yapan hemşireye sorduğumda Sağlık Bakanlığı böyle istiyor dedi. Ankara Batıkent'teki bir arkadaşımla bugün (27.2.2024) konuştuğumda kendisinin düzenli olarak sağlık ocağına iğne yaptırmaya gittiğini, bugün sabah da iğne yaptırmaya sağlık ocağına gittiğini ve hiçbir işlem yaptırmadan enjeksiyon işlemini yaptırıp geldiğini söyledi. Bu durumu Sağlık Bakanlığına ihbar ediyorum. Zaten ekonomik sıkıntı çektiğimiz şu günlerde her yerden bir ücret alma furyasına dur denilmesini bekliyorum. Hastaneye gidiyoruz muayene, reçete, katılım payı, enjeksiyon parası alıyorlar eczaneden yoksa ilaç vermiyorlar. Sağlık ocağına gidiyoruz muayene parası ve enjeksiyon parası kesiyorlar. Bu konuda sayın yetkililerden çözüm üretilmesini talep ediyorum. Saygılarımla

Gülce
10 Haziran 2024 21:51
E-NABIZ'da Almadığım Hizmet İçin Yanlış Bilgilendirme Mesajı Ve Kaydı
Ezgi sonuçtan hiç memnun değil

31 Aralık 2024 14:51

E-Nabız Yanlış Tıbbi Kayıt Sorunu