Hatice sonuçtan hiç memnun değil

Dyson V12 Dikey Süpürge Hatalı Parça Ve Müşteri Mağduriyeti

28 Mart 2024 00:40

Dyson V12 Detect Slim Absolute dikey süpürge ürünü ve markanın müşteri mağduriyeti hakkında bu şikayeti yazıyorum. 31/12/2022 tarihinde satın aldığım ve evlendikten sonra kullanmaya başladığım ürünümde, halı başlığında ilk günden itibaren bozukluk mevcuttur. 03/10/2023 tarihinde Dyson Müşteri temsilcisi ile iletişime geçtim ve hatanın belirlenmesi için görüntülü konuşma gerçekleştirildi. Ürünün bozuk olduğu kabul edildi ancak bozuk ürün için stok olmadığı ve ürün stok takibinin bizlerin yapması gerekildiği söylendi. Düzenli aralıklar ile arayıp iletişime geçerek sürekli olarak üründe stok bekledik. Şikayetimizin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen herhangi bir çözüm sunulmadı. 21/03/2024 perşembe günü ise şans eseri Dyson müşteri temsilcisini aradım ve üründe stok olduğu ve 48 saat içerisinde bozuk ürün yerine yenisinin gönderileceği tarafıma bildirildi. Yalnız bırakın 48 saati 96 saat sonrasında bile hala herhangi bir dönüş veya kargo ile ilgili bilgilendirme yapılmadı. 26/03/2024 tarihinde müşteri temsilcisini tekrar aradığımda ise üründe yeniden stok kalmadığını ve gönderim yapılamayacağını belirttiler. (Burada müşteri mağduriyetine ek olarak müşteriyi aldatma da söz konusudur.) Ayrıca, 26/03/2024 tarihinde son müşteri temsilcisi ile görüşmemde şikayetlerim üzerine üst yetkili kişi tarafından 48 saat içerisinde aranacağım belirtildi yalnız herhangi bir kişi tarafından aranmadım. Dyson markası şikayetimi belirttiğim ilk günden bugüne herhangi bir aksiyon almayıp mağduriyetim için herhangi bir çözüm tarafıma asla sunmamıştır.
Bu durumda, son 1 yıldan fazla bir süredir mağdur edildiğimi ve ürünümü verimli bir şekilde kullanamadığımı belirtmek isterim. İlgili firma, yedek parça veya onarım konusunda tüketicilerine gereken desteği sağlamamıştır. Bu da tüketici haklarının ihmal edilmesine sebep olmuştur.
Konu ile ilgili Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yapacağımı; gerekli belgeleri (ürün faturası, garanti belgesi, 21/03/2024'de tarafıma iletilen maili), müşteri temsilcileri ile yapılan konuşma kayıtlarını ve ürün arızasının detaylarını kanıt olarak tarafımca sunulacağını buradan da bilgilendiririm.

02 Nisan 2024 14:15

Dyson müşterisi temsilcisinden içerisinden birisi aradı ancak yetkili kişi olmadığını belirtti. Süreç uzamaya devam ediyor ve asla çözüm sunmayı bırakın destek için bile yetkili birisi iletişime geçmiyor. Dyson almayı düşünen herkesi uyarıyorum nasıl mağduriyet yaşatıldığını ve buradaki sayısız çözümsüz kalan şikayetlerden.

02 Nisan 2024 18:36 (Şikayetten 5 gün sonra)

21 Nisan 2024 03:30

Sözde Dyson firma yetkilileri tarafından arandım ve uzun bir zamandır mağdur edildiğimi kabul edip üründe stok bekleyenler listesinde bizleri ilk sıralara aldıklarını belirttiler. Bu konuşma üzerine 1 ay geçmek üzere ama yine hala aynı noktadayız asla bir ilerleme olmadı. Konuşmanın da sırf sus payı olsun diye yapıldığını düşünmekteyim. Görüşme esnasında konuşmaları kayıt altına aldığımı belirttim. Buradan marka yetkililerine ve bizler gibi mağdur edilen kişilere fikir olması adına duyurulur; Tüketici Hakem Heyeti'ne ek olarak hukuki yollara da başvuracağım. Yetkililer tarafından arandığım numara: +908505321144 Son görüşme tarihi: 2 Nisan 2024

21 Nisan 2024 03:30

Son görüşme özeti

Ahmet
Ahmet

Durum bende de aynı seste böyle ve toz çıkarıyor

Hatice

Sonuna kadar gidiniz, biz avukatımız ile dilekçe hazırlayıp tüketici heyetine gönderdik. Tüketici Heyeti de bizi haklı bularak ürünün yenisi ile değişmesine karar verdi. Yeni gelen süpürgemizde de lazer başlık bozuk çıktı ancak bu sefer müşteri temsilcisi bizimle uğraşmak istemedi sanırım çok hızlı yeni başlık gönderdiler. Uzun bir süreç oldu ama 1 yılın sonunda kazanan biz olduk. Umarım sizin için de iyi olur.

Nevin sonuçtan hiç memnun değil

Nevin
25 Kasım 2024 14:57
Tuğba sonuçtan hiç memnun değil

Tuğba
17 Aralık 2024 14:53