Özel Hastanede Ücretlendirme Sorunları

Özel Hastanede Ücretlendirme Sorunları
11 Ekim 2024 20:42

Özel Doruk Nilüfer Hastanesi dıştan görünce oldukça etkileyici. Kadın doğum dan randevu alıp saatim yaklaşınca gittim. Sizi yönlendiren kimse yok sora sora buluyorsunuz. Sağlıkçı olduğumu söyledim devlet hastanesinde çalışıyorum. Kartımı sordu sekreter yanımda olmadığını söyleyince ücretin tamamını alacaklarını söylediler. Kartım olsa az bir indirim olacakmış. Neyse muayene olayları bitti. 1hafta sonrasında sigortadan normal mesaj geldi. Doruk Hastanesi muayene ücreti adı altında tekrar ücret kesmiş. Bunun adı nedir? Paraya dayalı bir kurum olabilirsiniz ama bu kadar etik olmayan şeyler yapmayın yakışmıyor!

Huseyin

Yıldırım Doruk Hastanesi çok kalitesiz bir hastane problemleri söylemene rağmen herhangi bir çözüm üretilmiyor sadece insanlardan para alma üzerine kurulmuş bir sistem

Cihan

Bu mesaj SGK tarafından size gönderilen bir bilgilendirme mesajıdır. Yani SGK sizin adınıza kuruma 102.30 TL ödemiştir. Hastane SGK ile anlaşmalı olduğundan SGK nın kuruma yaptığı ödemenin maksimum %200 fazlasını ilave ücret olarak sizden alabilir. Yani 102.30 TL +204.60 TL. Toplamda alabileceği maksimum tutar 306.90 TL. Ancak özel hastaneler bu kurala uymayarak fazla ücret tahsil ediyor. Fazladan alındığını düşündüğünüz ilave ücretler için fatura, bilgi, belgeler ile bağlı bulunduğunuz Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne fazladan ilave ücret alındı diye dilekçe yazabilirsiniz. Dilekçe cevabı tarafınıza ulaşır ulaşmaz hastaneden fazla alınan ücreti talep edebilir, iade yapılmadığı takdirde ikametgahınızın bulunduğu İl ve ilçe hakem heyetlerine başvurabilir ve paranızı iade alabilirsiniz. Aşağıdaki SGK ilave ücret ekranından tarafınızdan alınması gereken ücretleri hesaplayabilirsiniz. https://gss.sgk.gov.tr/SaglikHizmetSunuculari/pages/ilaveUcretHesaplama.faces

Bahar sonuçtan hiç memnun değil

Doruk Özel Bursa Hastanesi Maalesef Hastane Değil Ticarethane

23 Ağustos 2023 20:42
Pelin sonuçtan hiç memnun değil

Hastane Danışmanının Saygısız Davranışları Ve Yetersiz Hizmet

18 Aralık 2024 19:11
Canis sonuçtan hiç memnun değil

Doruk Özel Bursa Hastanesi Doktordan Şikayetçiyim

25 Ağustos 2023 15:22