Hamiyet
06 Ağustos 2023 19:13

Trendyol Dolap uygulaması üzerinden Arçelik md 565 s model neredeyse sıfıra yakın temizlikte olan mikrodalga fırınımızı sattık. Sonrasından alıcı kişinin fırınımızı almaktan vazgeçtiğini öğrendik. Fotoğrafları yolladığında gördük ki tertemiz sorunsuz olarak gönderdiğimiz fırın yine Trendyol bünyesinde yer alan Trendyol express isimli kargo firması tarafından taşıma sırasında hasarlı hale getirilmiş. Defalarca dolap uygulamasının yetkilileri ile yazışmamıza ve durumun bizim hatamızdan değil kendi bünyelerinde bulunan ya da bulunmasa da kendilerinin anlaşmalı kargo firması tarafından meydana geldiğini anlattık ama bir çözüm bulamadık.
Cevap olarak bu olayın kendileri ile ilgili olmadığını Trendyol express firmasıyla iletişime geçmemizi söyleyerek durumun içinden kendilerini sıyırdılar. Neden biz kargo firmasıyla iletişime geçelim ki? Hizmet bedeli neden kullanıcılardan tahsil ediliyor. Madem sorun çıktığında bunu kullanıcı çözecekse. Bu durum neticesinde 2 taraf mağdur edilmiştir ve mağduriyeti Dolap uygulaması meydana getirmiştir.

Birinci mağdur; fırını almak isteyen alıcı. İstediği ürünü alamamıştır.
İkinci ve en büyük mağdur; fırını satmak isteyen biz. Sağlam yolladığımız fırın kırılmış bir şekilde bize geri geldi artık kullanılamaz durumda bunun tazmin edilmesi gerekli. Hem de ürünün gidip gelmesinden dolayı iki kez kargo ücreti ödedik (125 TL gönderirken hesabımızdan kesinti oldu - 103 TL geri alırken nakit ödeme yaptık) ve sanki bir hizmet almışız gibi üstüne bizden hizmet bedeli (75 TL hesabımızda kesinti oldu) yapıldı. Fazladan ödemiş olduğumuz nakit 103 TL kargo ücretinin iadesini ve sağlam olarak satmış olduğumuz fırının ücretinin (750 TL kargo ve hizmet bedeli düştükten sonra 549,01 TL olarak) de hesabımıza yatmasını talep etmekteyiz. Tüm bu işlemlerden sonra fırını alıp onarıp (eğer onarılabilirse), jest olarak almak isteyen kişiye hediye edebilir ya da hayır kurumlarına bağışlayabilirsiniz.
Konunun çözümü için Trendyol Dolap uygulamasından bu sefer gerçekten gerçek bir çözüm beklemekteyiz. Ayrıca buradan yasal haklarımızın gizli kalması şartıyla eğer bir çözüm alamazsak başka kurumlara da şikayet edeceğimizi belirtmek isteriz.

Pınar sonuçtan hiç memnun değil

Pınar
13 Ocak 2024 20:02
Dolap Kargoda Hasarlı Ürün Ve İade Sorunu!

Gamze
09 Eylül 2023 12:03

Tunay
02 Eylül 2023 14:11
Adem sonuçtan çok memnun

Adem
23 Ocak 2024 10:14
Dolap Uygulamasından Haksızlık
Gamze sonuçtan hiç memnun değil

Gamze
08 Nisan 2024 14:44