Diyanet İşleri Başkanlığı Esenler 15 Temmuz TOKİ Sitesi Camii Hoparlör Sesi Çok Yüksek

28 Temmuz 2023 12:58

Esenler 15 Temmuz Mah. TOKİ sitesi camii ile ilgili bir konuyu yazmak istiyorum.

Yaklaşık 9 aydır bu sitede yaşamaktayım ve camii evimin hemen yanında sayılabilecek bir uzaklıkta. İlk 5-6 ay hiçbir sorun yaşamazken son aylarda caminin hoparlörünün sesi aşırı yüksek çıkmaya başladı hem hoparlör sesi çok yüksek hem de camii imamı çok abartılı ve çığlık atarcasına okuyor duaları. Bu durum öyle bir haldeki, tüm camlar kapalı olduğunda dahi evin içerisinde okunuyor adeta ezan. Tüm gün evde çalışan ve toplantılar yapan biri olarak fazlasıyla bu durum yüzünden mağdur durumda kalıyorum.

Bir de şöyle bir durum var ki; bazı vakitlerde normal bir yükseklikte okunurken özellikle akşam/yatsı ve sabah ezanlarının hoparlör sesi daha da yükseltiliyor. Her sabah ezanında istisnasız uyanmaya başladık ev halkı olarak. Önce ben mi abartıyorum diyerek çok ciddiye almamıştım ancak evimize gelen her misafirin tepkisi aynı oluyor.

Bu kadar yüksek sese cidden gerek var mı? Ben aynı ev içerisinde -farklı saniyelerde başladığı için- zaten yolun karşısındaki görüş açımda kalan bir diğer camiinin sesini bile duyuyorum. Yani şu çağda ezanı duymadık vakti kaçırdık gibi bir durum olması mümkün değil.

Ayrıca ezan haricinde okunan salaların detayını bile duymak yüksek sesten mümkün olmuyor. Gerçekten son aylarda evimizde huzur kalmadı. Lütfen bu konuda bir uyarı yapılsın camii imamına. Ayrıca hoparlörü bozuk olduğu için her okumadan önce ve sonra pat pat pat diye garip sesler geliyor. Her sabah bu şekilde kim uyanmak ister mutsuz şekilde? Ezanın mantığı bu mu gerçekten?

Eke iki adet ses kaydı bırakıyorum. Biri 14 Temmuz sabah 4.41'de alınmış bir kayıt. Bir diğeri de 28 Temmuz 12.23 saatinde.

21 Temmuz 2023 20:29

Diyanet İşleri Başkanlığı Yüksek Ezan Sesi