Diyanet İşleri Başkanlığı Desibeli Çok Yüksek Okunan Dua, Sela, Ezan!

16 Ağustos 2024 13:40

Ankara, Yenimahalle İlçesi, Kardelen Mahallesi sakiniyim. Elhamdülillah Müslümanız. Ancak yakınımızda bulunan Hacı Şükrü Mardini Camisinden sürekli olarak, günün herhangi bir zamanı, oldukça yüksek bir sesle dua, sela ve ezan okunmakta. Hele sabah ezanı inanılmaz yüksek sesli olarak okunuyor. Ezan ve sela insanları bilgilendirmek amaçlı okunması oldukça normal. Ama yüksek sesle, sürekli olarak dua okunmasını anlayamıyorum. Camilerden yapılan yayınla ilgili olarak tüm aramalarıma karşın, sanıyorum bir mevzuat bulunmamakta. İnsanların hastası var bebeği var, yaşlısı var. Bu duruma bir düzenleme getirilmesi gerektiğine inanıyorum.

Müzeyyen
Müzeyyen

Ezanın amacı davet duymak istemeyen kalplere uyanış çağrısı seher vakti daha lezzetli yüksekliği rahatsız etmesin bebek ve hastaya şifa

Arman
Arman

Ankara'da (1) ezanın volümü aşırı yüksek; (2) müezzinler kendilerinden geçmişçesine tiz perdelerden okuyorlar. Yani hem volüm (desibel) hem de frekans (Hz) sorunu var. Balgam sesi de hediyesi. Dinleyicileri irite edecek şekilde tasarlanan, kullanılma amacı bu olması gereken (duyuru, uyarı vs.) megafonlardan yüksek volümlü ve yüksek frekanslı Sâsâni musikisi yayınlayınca kim ne kazanıyor, merak etmiyor değilim.

Diyanet İşleri Başkanlığı Aşırı Yüksek Ve Detone Ezan Sesi Sabahları Tüm Aileyi Rahatsız Ediyor

08 Temmuz 2025 22:58