Digiturk Eski Cihaz Takılması

15 Şubat 2024 18:53

Digiturk cihazım bozulduğu için 1,5 ay önce müşteri hizmetlerini arayarak konuyla ilgili destek talep ettim. 15 yıldır Digiturk müşterisiyim. Daha önceki cihaz yenilemelerinde geri dönüşüme gönderilerek ücret talep edilmeden değişim yapılıyordu. Müşteri temsilcisi, teknik ekibin yönlendirileceğini ve ücret alınmadan değişim yapılacağını söyledi. Ancak gelen ekip, cihazın değiştirilmesi gerektiğini, mevcut halini teslim alamayacaklarını ve bunun bedelinin 1850 TL olduğunu, taksitlendirme yapılmadan faturaya yansıtılacağını belirtti. Teknik ekip, mecbur bırakarak mevcut cihazımı alıp eski model büyük tipteki bir cihaz taktı. Tekrar Digiturk müşteri hizmetlerini arayarak durumu anlattım. Teslim alınan eski cihazın sistemlerde görünmediği, 1850 TL'nin faturama yansıtıldığı ve iadesinin mümkün olmadığı söylendi ve bu bedeli ödedim. İki gün önce cihazı yeni bir TV'ye bağladım ve cihazdan TV'ye ses gitmediği için müşteri hizmetlerini aradım. Teknik ekibin sadece gelip bakmasının bedelinin 450 TL olduğu söylendi. Hizmet alamadığım halde faturasını ödediğim cihaz için durumu kabul ettim. Gelen teknik ekip, cihazın eski olduğunu, yeni tip TV'lerle uyum sağlamadığı için ses çıkmadığını ve değiştirilmesi gerektiğini söyledi. 1,5 ay önce 1850 TL ödeyerek aldığım cihazın ne kadar eski olduğu anlaşıldı. Bu kez cihaz için ücret alınmadı ama 450 TL servis ücretini ödemek zorunda kaldım. Yani bedelsiz değişim olmadı. Şikayetim şu; 1,5 ay önce 1850 TL bedelle alınan cihaz neden eskimişti ve ben bu cihaz için neden ücret ödedim? Bu ücretin iadesini alabilmek için tüm hukuki yolları deneyeceğim.

digiturk-eski-cihaz-takilmasi-1.pdf

Safanur sonuçtan hiç memnun değil

Safanur
09 Eylül 2024 23:33
Adem sonuçtan hiç memnun değil

20 Ağustos 2024 17:42
Okan sonuçtan hiç memnun değil

19 Nisan 2025 14:59

Berkan