Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

15 Temmuz 2023 17:17

Daikin firmasından alışveriş yapılacaksa dikkat edilmesi gereken hususlardır. Yaşanmışlık içerir!

Dünya' nın 1 numarası, Türkiye'nin süper markası olan Daikin' den yaptığım alışverişi, iyisiyle kötüsüyle başıma gelen her şeyi dürüstlükle paylaşacağım.

Evim için 2 adet klima ihtiyacım vardı. Sene içerisinde kullanacağım maksimum 2 ay olduğundan, Daikin'in güvencesi altında satılan Daylux 12000 BTU klimayı satın aldım.

Gelen klimanın kalitesinden emin olduktan sonra da ikincisini almaya karar verecektim. İnternet sitesinde, ilgili ürünün açıklamasında, kurulumda 5 metreye kadar bakır boru ücretsiz ibaresi ve 6 yıl garanti yer alıyordu. Huyum kurusun ki hangi ürünü alırsam alayım, genelde açıklama kısmındaki bilgilerin görselinin kopyasını alırım. Ürün servis tarafından evime kurulmak üzere getirildi. İçinden 4 metre bakır boru çıktı. Kendi resmi sitelerindeki bilginin yanlışlığından hiç şüphe etmedim, kutu içeriği ile ilgili sıkıntı olabileceğini düşündüm. Müşteri hizmetlerini aradım, Daylux' de 4M kadar boru ücretsiz bilgisini verdiler. Ben de kendilerinin de internet sitelerinden kontrol edebileceklerini söyledim. Kuruluma gelen servise, 1 metre bakır boru ücretini ödedim, bu bedeli tekrar bana geri ödediler. Bundan yana bir sıkıntım yok. Boru ücreti ile ilgili hatalarını düzelttiler. Fakat 6 yıl garanti mevzusunu sorduğumda, 2 yıl garantili olduğunu, bu konu hakkında şikayet kaydı oluşturduklarını, bilgi gelince paylaşacakları bilgisini verdiler.

Bu olaylar olurken, ikinci klimamı sipariş verdim. Aynı şekilde 6 yıl garanti, 5metreye kadar bakır boru ücretsiz açıklamaları ile birlikte. Firma, resmi sitelerindeki bilgiler ışığında, yine kendi resmi sitelerinden satın almış olduğum ürünler için, teyit ettikleri 6 yıl garanti durumunu sağlamakla yükümlüdür.

Yaklaşık 9 günlük bir süre geçti, 3-4 defa aramama rağmen, garanti ile ilgili hiçbir geri dönüş alamadım. Sürekli bir oyalama politikası, "e birincisini almışsınız, ikincisinde 4 metre boru olacak, 2 sene garanti olacak. Sizin şikayetiniz ilk aldığınız klima ile ilgili" gibi tabirler... Kaldı ki ben ikinci klimamı sipariş verdiğimde, bilgiler aynı şekilde internet sitelerinde yer alıyordu...

Bu şikayetlerimden sonra, hop! Bir de ne göreyim? İnternet sitelerinden 6 yıl garanti ibaresini kaldırdılar. 5 Metre bakır boruyu, 4 metreye düşürdüler. Dünya'nın bir numarası, Türkiye'nin sözde 1 numarası olan bir firmaya pek yakışmayacak hoş olmayan hareketler.

19 Temmuz 2023 08:08 (Şikayetten 3 gün sonra)

Değerli Müşterimiz, Öncelikle firmamızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Başvurunuz ilgili birimlerimize ulaşmış olup, en kısa süre içerisinde gerekli dönüş sağlanacaktır. Durumu bilgilerinize sunar, sağlık ve mutluluk dolu günler dileriz. Doğru Hava Uzmanı 444 99 90

19 Temmuz 2023 21:37

Copy, paste hep aynı cümleler... 2,5 haftadır geri döneceksiniz hala bekliyorum.

Bay sonuçtan hiç memnun değil

Daylux Daikin Müşteri Hizmetleri Ve Servis Ağı

28 Temmuz 2024 16:17
Volkan sonuçtan hiç memnun değil

Gürültülü Klima Ve Yetersiz Servis Hizmeti: Daikin'den Hayal Kırıklığı

Volkan
12 Aralık 2024 14:31

Orhan
30 Kasım 2023 14:22
Sayit sonuçtan hiç memnun değil

Kaira Klima Montaj Ücretleri Ve Hizmet Kalitesi Hakkında Sorunlar

12 Ağustos 2024 01:34
Sevgin sonuçtan hiç memnun değil

Daikin Klima Dış Ünite Devreye Girmiyor

Sevgin