Deprem Hasarı Ve İkili Sigorta Sorunu: Ödeme Talebi Reddedildi

Abuzer
06 Mart 2024 11:00

Evime zorunlu deprem sigortası (DASK) ve isteğe bağlı olarak konut sigortası yaptırdım. İkisinin de ücretini ayrı ayrı ödedim ve poliçeleri elimde. 2023 şubat depreminde konutum hasar aldı. Dask ile telefon görüşmesi yaparak hasar dosyası açtım deprem yardımı talep ettim ve eksper gelip olan hasarı tespit etti. Konut sigortası için konuştuğum müşteri temsilcisi DASK'tan ödeme aldıysanız bizden alamayabilirsiniz dedi. Şaka gibi. Ayrı ayrı ödemesini yaptığım sigorta şirketi sanki diğerine tabii ® gibi ödeme yapamayacağını söyledi. Kardeşim sana ne DASK'tan senin ödemeni ayrı yapıyorum DASK'in ödemesi ayrı. Dolayısıyla benim için iki ayrı sigorta firmasından yardım hakkım doğmuş oluyor. Derhal bu saçmalığa son verilmesini ve tarafıma ödememin yapılmasını talep ediyorum. Aksi takdirde tüm hukuk yollarına başvuracağımı ve bu saçmalığı tüm Türkiye'nin duyması için elimden geleni ardıma koymayacağımı bildirmek isterim.

Profile
1 Destek

Adnan
26 Temmuz 2023 22:40

04 Ağustos 2023 10:26

30 Haziran 2023 12:30

04 Kasım 2023 16:43

DASK (Doğal Afet Sigortaları Kurumu) Deprem Hasar Ödemesine Dosya Dahi Açılmaması

Zuhal
26 Mart 2024 17:38