DASK (Doğal Afet Sigortaları Kurumu) Deprem Hasar Ödemesine Dosya Dahi Açılmaması

Zuhal
26 Mart 2024 17:38

06.02.2023 depremlerinde evim ağır hasar aldı. DASK ve konut sigortası 209.000 TL ve 211.000 TL olmak üzere ayrı ayrı para ödemesi yaptı. Daha sonra komşularımızın itirazı üzerine evimiz az hasarlıya döndü. Ben dürüst davrandım ve bu paralara dokunmadan iade ettim ve DASK'ı aradım tekrar başvuru yaptım. Dedim evim az hasara döndü ancak evde hasar büyük diyerek Exper talep ettim. Eksper geldi evi inceledi ve bana evin hasar durumunun 209.000 TL üzerinde olduğunu söyledi. Ama benim poliçeme göre en fazla 209.000 TL alabileceğimi söyledi. Kalan kısmının da Konut sigortası tarafından karşılanacağını bildiğimden Konut sigortasını aradım Exper talep ettim bana dosya dahi açılmadı. Evimiz az hasarlı olduğu için dosya açamıyoruz diye söylendi. Ve bana sorulmadan poliçem tekrar yenilendi. Benim evimde hasar büyüktü ve ben 300.000 TL üzerinde para ödeyerek evimi yaptırdım. Soruyorum şimdi Türkiye Sigorta benim depremdeki hasarımı incelemesi için eksper bile göndermezken ne için poliçe yapıyor? Ne işe yarıyor? Çoğu insan benimle aynı şekilde evleri ilk önce ağır hasar aldı itiraz sonrası az hasara döndü ve aldıkları paraları iade etmeden kullandı. Benim suçum dürüst olup aldığım paraları iade etmek miydi? Ben hakkım olanı istiyorum. Ya eksper göndersin evin hasarlı foto ve videoları var elimizde ya da DASK'ın eksper raporunu incelesin DASK'ın ödemediği kısmını ödesin.

profile profile

Kaan
Kaan

Merhaba Zuhal Hanım, hala netice alamadıysanız bu konuda bilgi paylaşımı yapabiliriz.

Ahmet
31 Ağustos 2023 15:37
DASK (Doğal Afet Sigortaları Kurumu) Kahramanmaraş Depremi Hasar Ödeme İtirazı 06.02.2023

Şükrü
03 Ağustos 2023 12:15