DASK Şikayet Parasını Geri İstiyor

Arzu
31 Ocak 2024 11:55

06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş'da meydana gelen depremde, Hatay İskenderun'daki evim yetkili kişi tarafından ağır hasarlı olarak tespit edilmiştir. Bu duruma karşılık DASK tarafından bana belirli bir ücret ödenmiştir. Yaklaşık bir buçuk ay sonra tekrar gelen yetkili, evimin az hasarlı olduğunu belirtmiş ancak zemin ölçümü yapılmadan oturulmaması gerektiğini ifade etmişlerdir. Bunun üzerine, evimin yıkılmış duvarlarını, boyasını ve patlamış zeminlerini DASK'ın bana ödediği ücretle tamir ettirdim. Şu an zemin ölçümü yaptıramadığım için eve taşınıp oturamıyorum. Yaptırdığım tadilatların dekontları elimde mevcuttur. Bugüne gelindiğinde ise DASK, evime tebliğ göndererek bize ödemiş olduğu 156.651,04 TL'den 132.673,84 TL'sini geri istemektedir. Ancak tekrar belirtmek isterim ki, yaşanan depremden dolayı evim ciddi zarar ve hasar görmüştür. Bu hasarın 20.000 TL ile giderilebilecek bir hasar olmadığını düşünüyorum. Evimin hasarına dair deprem sırasında çekilmiş görüntüler mevcuttur. Maddi durumum, DASK'a tekrar ödeme yapmaya elverişli değildir. Evimin geçimini engelli emeklisi maaşımla sağlamaktayım.

profile profile

Umut
Umut

Ne yaptınız acaba ödeme yaptınızmı yoksa bir çözüm bulabildiniz acaba

Yağmur
Yağmur

Merhaba çözüm bulabildiniz mi

Hüseyin
Hüseyin

Naptınız bir çözüm yolu bulabildiniz mi yoksa ödediniz mi

Asuman
04 Temmuz 2023 15:17