Murat sonuçtan hiç memnun değil

Renault Dacia Dokker Yüksek Parça Fiyatı

Murat
14 Aralık 2023 00:39

Ailemin 2020 model Dacia Dokker aracı bulunmaktadır. 2023 Şubat ayında hem geniş hem de köy yerinde kullanışlı olsun diye zor şartlar altında aldık. Ailem 7500 TL emekli maaşı ile geçinmektedir. İki emekli maaşı toplamı 15000 TL olup, 4000 TL'sini kira ödeyerek güçlükle geçinmektedirler. Bu durumu anlatma nedenim, birçok kişinin zor şartlarda geçinmeye çalışırken, bazılarının haksız kazanç peşinde olmasıdır. Aracı, LPG'li, Renault markasının aracı olduğu ve kolay arıza çıkarmadığı için tercih ettik. Ancak Renault firması, fabrikasyon LPG'li olarak sattığı araçlarla tüketicileri kendi ürünlerine mahkum etmektedir. Aracın LPG tesisatına servis dışından müdahale edilememektedir. Kurban Bayramı'ndan bu yana araç benzinle kullanılmaktadır. Maddi durumumuz olmamasına rağmen aracın arızasını yaptırmak için Renault servisine götürmek zorunda kaldık.

Aracın LPG ecu beyninin arızalı olduğu ve sadece LPG ecu fiyatının 31400 TL olduğu söylendi. İşçilik ücretiyle birlikte toplamda 34000 TL masraf çıkacağı belirtildi. Servis danışmanı, çalışan ve sorumlu ustaya teşekkür ederim, indirim de yaptılar. Ancak indirimli olsa da ücreti karşılayamadık ve aracı 2400 TL arıza tespit ücreti ödeyerek servisten aldık. Şikayetim, ilgilenen kişilere yönelik değil, Renault Türkiye'nin fahiş fiyat politikasıdır. Dacia Dokker bile bizim için lüks mü olmalı? Ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz, fakat araba bile kullanamamamız mı gerekiyor? Aracın üzerinde Landı Renzo marka LPG kiti bulunmaktadır. Dışarıda aynı kitin sıfırdan montajının 17000 TL olduğu durumda, serviste sadece LPG ecu fiyatının 31400 TL olması anlaşılır değildir.

Renault Türkiye, vatandaşın servise gelmesini istemiyor mu? İnsanlar yalnızca parası çoksa mı Renault ya da Dacia kullanmalı? Ekonomik gücümüz olsa servise gelmeyi tercih etmeyiz, ancak LPG ecu'suna servis dışı müdahale edilemiyor. Türkiye'nin en büyük otomotiv firmalarından biri olarak sizleri vatandaşın durumunu görmeye ve yüksek fiyat politikanızı gözden geçirmeye davet ediyorum. LPG ecu beyni fiyatının nasıl 31400 TL olduğunu açıklamanızı talep ediyorum. Yapacağınız her türlü konuşma veya mesajlaşmayı burada paylaşacağımı da belirtmek isterim.

14 Aralık 2023 14:00 (Şikayetten 13 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Başvurunuz ile ilgili olarak, Müşteri Hizmetleri Yetkilimiz en kısa sürede sizinle irtibat kuracaktır. Saygılarımızla, Dacia Müşteri Hizmetleri

Murat
22 Aralık 2023 13:49

Maalesef konu ile alakalı bir gelişme olmadı. Bir kere aradılar ve dediler ki; bizim fiyat politikamız bu, yapacağımız bir şey yok. İşine gelirse demeye getirdiler yani. Sonuçta bu fiyatları denetleyen bir kurum yok. Bizlerin de bu durumu anlatacağı bir yer yok. Yani sonuç olarak yapacak bir şey yok.

Cebrail sonuçtan çok memnun

Cebrail
15 Aralık 2023 00:49
"Her ne kadar Renault/Dacia servisine ilk gittiğimde şikayetim ile ilgili sonuç alamasam da, bu platform sayesinde ikinci kez servisten randevu verdiler ve arızamı giderdiler. Çok teşekkür ederim"
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

Dacia LPG Geçmeme Problemi

04 Şubat 2024 21:39

Sefa
03 Temmuz 2023 14:22
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Dacia Aracımın Arızası Giderilemiyor

08 Mayıs 2024 20:08