Özcan sonuçtan çok memnun

Citroen Yetkili Servis Tarafından Giderilemeyen Arıza

13 Temmuz 2024 20:42
Özcan'ın Teşekkür Mesajı
“Aracın arızası onarıldı ve bir bakim hediye edildi. Teşekkürler...”

8 aylık 2023 model e-c4x aracımda bir anda yolda giderken elektrikli çekiş sistemi arızası vererek klima soğutmamaya başladı. Hemen Ankara otosay dan servis randevusu aldım. Bu arada mecburiyetten araca binmeye devam ettim.
4 gün sonra aracım bir anda çalışmadı ve yol yardımı çağırdım. Gelen personel aracı geçici olarak çalıştırdı. Ama arızayı gideremedi. Servis randevu tarihinde Otosay'a aracımı teslim ettim. Onlarda 1 gün boyunca araca baktılar.
Klima basınç sensörünün arızalı olduğunu ve değişmesi gerektiğini söyleyerek basınç sensörünü değiştirdiler ve aracı saat 17.30 sıralarında teslim ettiler. Bu arada ben onlara pazar günü tatile gideceğimi rezervasyonum olduğunu aracın onarımı uzun sürecekse ikame araç istediğimi ilettim. Ama onlar onarımı sürecinin 2 günü geçmesi ve arızanın tespit edilmesi durumunda ikame araç verebileceklerini söylediler. Aracı perşembe günü 17:30 da teslim aldım. Ancak aynı gün daha eve gitmeden saat 20:00 civarlarında yine aynı arızayı verdi. Cuma günü tekrar servise götürdüm. Durumu pazar günü tatil rezervasyonum olduğunu ileterek aracı teslim ettim.
Cuma günü mesai saati bitimine yakın arayarak aracın onarımının tamamlandığı aracı teslim alabileceğimi söylediler. 13 Temmuz 2024 cumartesi günü sabah aracımı teslim aldım. Servis formunda sıfırlama yapıldığı ve arızanın giderildiği yazıyordu.
Ancak aynı gün saat 17:30 civarında yine aynı arızayı yaparak klima soğutmamaya başlayarak Elektrikli çekiş sistemi arızası verdi. Bu arada servis ilk gün bu arıza ile yola çıkarsam bataryanın yeterli soğutulmaması sonucu aracın yolda kalabileceğini söylemişti. Şimdi ben ne yapmam lazım yarın için tatil rezervasyonum var ve ben yola çıkamıyorum. Servisin iş bilmezliği, arızanın sebebini bulamaması ve arızanın onarımı uzun sürecekse veya tam tespit yapılmazsa ikame araç talebimin karşılanmaması nedeniyle mağdur oldum. 1 yıldır yaptığım planlarım, Citroen ve Citroen servisinin uygulamaları yüzünden heba oldu. Şimdi muhatap bulamıyorum. Şunu anladım Citroen almak ve Citroen Otosay ile muhatap olmak pişmanlıktır.

profile profile profile
25 Temmuz 2024 09:52

Elektrikli c4x aracım arızalandı bir gece vakti çekici ile servise gitti. İkame araç istedim. Citroen yol yardım servise yönlendiriyor. Servis arıza tespiti yapmadan ve onarım süresi tespit etmeden veremem diyor. ( zaten araç aska bir arizadan dolayı parça bekleme aşamasında) Ailecek dağ başında kaldık ve bugün kaldığım yerden çıkış yapmam lazım ama aracım yok. İşin özü Citroen Turkiye sizi yolda bırakıyor. Yola çıkmadan önce Citroen Turkiye yi arayıp Ankara'da ki Citroen servisinin (Otosay) aracın arızasından dolayı parça siparişi verdiğini ama ikame araç vermediğini, benim yola çıkmam gerektiğini bir problem olursa nasıl yardımcı olabileceklerini sormuştum. @citroenturkiye de her türlü yardımcı verebileceklerini, hatta kalacak yer ve ikame araç konusunda sıkıntı olmayacağını, yardımcı olacaklarını iletti. Ama gelinen şu durumda şunu anladım yılda kalırsanız, aracınız çekilse bile sizi kendi halinize yolun ortasında bl bırakabiliyor. İsin Asli şikayetim artarak devam ediyor.

14 Eylül 2024 14:26

Aracın arızası onarıldı ve bir bakim hediye edildi. Teşekkürler...

Yorumlar (11)

Hüseyin

Özcan bey aynı arıza bende de oldu ama klima ile ilgili bir belirti yaşamadım bir anda durdu araç turuncu renkli yüksek gerilim kablosundan dolayı kısa devre yaptığı söylendi Fransa'dan yüksek gerilim kablosu bekliyoruz. Arıza tespiti ile kablonun gelip takılıp size aracın verilmesi arasındaki süreç ne kadar ve serviste. Çıktıktan sonra ne kadardır kullaniosnz bir olumsuzluk var mı?

Berat

Hüseyin Bey teşekkürler destek ve bilgileriniz için, ayrıca bana akü ve batarya ile ilgili olduğunu söylediler. Motorun sökülmesi ile ilgili kesin olmayan bir bilgi verildi. Asla kabul etmeyeceğim dün servise misli ile değişim hakkında mail attım. Bakalım neler olacak göreceğiz

Hüseyin

Bir arkadaşım bu kablonun bu araçların, yüzde 10 unda hatalı üretildiğini bu sebeple daha araç servise gitmeden daha çekici beklerken kendisi bana aracında turuncu renkli yüksek gerilim kablosu değişecek eninde sonunda yolda kalacaktın zaten iyi oldu bir an önce değişmesi dedi önceden talep edilmesi durumunda işlem yapılmıyor Muş illaki yolda kalman lazımmış bu parçanın için. Acaba sebebi ne kimisi daha 200. Km'de bu elektrikli çekiş Sistemi arızası ni yaşamış neye dikkat etmek lazım bir daha yaşamamak için bilsek iyi olurdu

Özcan

Arıza tespiti 4 gün surdu. Müteakiben 10 günde aracı teslim ettiler. Ama parçayı yurt içinde buldular. Arıza onarıldıktan sonra bir daha hata vermedi ve arıza oluşmadı. Ama bazı seri araçlarda arıza kronik. Opel grubunda aynı kabloyu kullanan araçlarda da arıza çıkmış.

Berat

Merhabalar aracım üç gün önce bu arızayı verdi servise verdik ve sorun olmadığını kullanmaya devam etmemizi söylediler, aynı zamanda Fransa dan gelen bilgiye göre bizi tekrar çağıracaklarını söylediler. Aracı aldık ve dün akşam aynı arıza kırmızı hata koduyla stop etti ve asla çalışmadı çekiciyle servise taşıdık. Araçla ilgili süreci bekliyoruz servisin hiçbir bilgisi yok. Sizin sorununuzda okuduğum kadarıyla benzer ve sorunuz çözüldü mü?

Hüseyin

Berat bey 11 Eylül de aynı sen gibi bende yolda kaldım şak diye yolda kaldım 4. Gün turuncu renkli yüksek gerilim kablosunda sorun olduğu ve Fransa'dan talep edildiği söylendi ikame araçla takılıyorum şu an. Bende ilk uyarı olmadı direk durdum ahtapot çekici götürdü. Ustaların bilgisi yoksa resimde koyduğum kabloya test yapmalarını söyle. İnsallaj sorunun hemen çözülür çok berbat bir his yaşamayan bilmez:-(

Citroen Yetkili Servis Tarafından Giderilemeyen Arıza
Özcan

Evet sorun çözüldü. Bu konuda 08 temmuz 2024 tarihinde yayımlanmış teknik bülten mevcut. Arıza kodundan bulabilirler. Aracın ana akim kablosu arızalı, iletmesi gereken akimi iletemiyor. O yüzden kendini korumaya alıyor, klimayı kapatıyor. Daha sonrada komple aracı kapatıyor. Servisiniz Fethiye'de bulunan coşkunlar Citroen yetkili servisinden bilgi alabilirler. Benim aracın arasını onlar buldu ve onardılar.

Mert
Mert

Merhaba aynı sorun bizde de oldu hatta bayi bile aynı, şu an şehir dışındayız ve aracı kullanmaktayız klima çalışmıyor. Sizin sorunu çözebildiler mi?

Özcan

Evet sonunda Fethiye'de bulunan Coşkular Citroen servisinde sorun çözüldü. Ana akim kablosu garantiden değişti. Bu konuda 08 Temmuz 2024 tarihinde Citroen'in yayımlanmış olduğu bir teknik bülten varmış. Arıza koduna göre kontrol edince arızayı ve değişmesi gereken parçayı belirtiyor.

Savaş
Savaş

Peki aracınız 100 KW model mi 115 KW model midir öğrenebilir miyim?

2023 model 100 KW modeli

Muhammed sonuçtan hiç memnun değil

Yeni Alınan Citroen E-c4x’te Sürekli Arıza Ve Çözüm Eksikliği

Muhammed