Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Ahmet
01 Kasım 2024 15:50

Citroen gösterge paneli uyarı işaretleri konusunda son derece yetersiz. Spesifik, basit bir hararet göstergesi veya uyarısı bile yok. Bundan dolayı aracımın motoru ciddi bir şekilde zarar gördü. Yenilenmesi gerekiyor. Servisten gelen bilgiye göre en az 250.000 TL zarara uğrayacağım. Araçta hararet göstergesi olmaması nedeniyle Citroen'i mahkemeye vereceğim.
Aşağıda olayın ayrıntılarını anlatmak isterim. Bundan 2 ay önce Citroen Grand Picasso aracımın ön gösterge panelinde motor arızası uyarısı çıktı. Benzin istasyonuna çok yakındım. Durdum, motor kapağını açtım ve motor suyuna baktım, eksilmişti. Orada saf su ilave ettim ve devam ettim. Uyarı kayboldu. Bunun üzerinden 1 ay geçtikten sonra aynı uyarıyı bir kez daha verdi. Yine motor suyu eksilmişti ve yine tamamladım, uyarı ortadan kalktı. Hemen güvendiğimiz Citroen'in kendi orijinal servisi olmamakla birlikte eski Citroen çalışanlarının sahibi olduğu yine bir Citroen servisine götürdüm. (Dip Not: Neden orijinal servise götüremediğimi de bu arada anlatayım. Kaç kez herhangi bir arıza için orijinal servisten kayıt açtırmak istediysem, bütün servislerin verdiği cevap şu oluyor: Aracınızı servise getirip bırakın ama şu anda önünüzde 70 araç var. Size kesin bir tarih veremiyoruz oluyor. Biraz daha tarih konusunda sıkıştırınca en az 1,5-2 ay süre deniyor. Daha önce bu konu ile ilgili aynı gerekçelerle yine burada şikayet kaydı oluşturmuştum. Yani durum hiç değişmiyor. Citroen orijinal servis sayısı inanılmaz derecede yetersiz.)
Aracımı bıraktığım servis, nereden kaçak var ve motor suyu niye eksiliyor diye aracımı bir sisteme bağladılar. Ancak bir kaçak bulamadılar. Yine antifriz takviyesi yaptılar. Sorun yine devam ederse daha ayrıntılı bir teste tabi tutarız denildi ve aracı kullanmaya devam ettim. 1 hafta geçmeden yine motor arızası uyarısı verince bu kez yetkili servise götüreyim diye Büyükçekmece Çetaş'ı aradım. Ve yine aynı cevabı aldım. 2 ay sonraya ancak sıra gelir denildi. Mecburen yine her zaman götürdüğüm Citroen servisine gittim. Aracı detaylı inceledikten sonra hararet nedeniyle motorun ciddi zarar gördüğünü, motorun değişmesi gerektiği söylendi. Ve bunun maliyeti de 250.000 TL! Bir daha Citroen marka araç mı? Aman ha.

Hararet Göstergesi Eksikliği Nedeniyle Motorda Büyük Hasar Ve Yüksek Masraf Yaşadım

Türker
30 Ekim 2025 20:39
hararet-gostergesi-eksikligi-nedeniyle-motorda-buyuk-hasar-ve-yuksek-masraf-yasadim-4.jpg
hararet-gostergesi-eksikligi-nedeniyle-motorda-buyuk-hasar-ve-yuksek-masraf-yasadim-1.jpg
Tuğçe sonuçtan hiç memnun değil

Tuğçe
25 Aralık 2023 18:12
Citroen C3 Bitmeyen Motor Arızası Ve Yardımcı Olunmaması
Uluğ sonuçtan hiç memnun değil

General Oto'da Sorunlar Bitmiyor: Servis Işığı Ve Gevşek Kayış

Uluğ
04 Ocak 2025 20:28
Zülküf sonuçtan hiç memnun değil

Zülküf
27 Şubat 2025 15:07
Esra sonuçtan hiç memnun değil

Citroen C3 Aircross'ta Fabrika Çıkışlı Motor Sorunu Ve Müşteri Mağduriyeti

20 Ocak 2025 17:27