Fazlı sonuçtan hiç memnun değil

13 Aralık 2023 14:13

Chery Tiggo 7 araç sahibiyim. Aracı 6 aydır kullanıyorum. Aracımın gösterge paneli (Hayalet Gösterge) arızalandı. Aracı aldığım Park Otomotive servise başvurdum. Park Otomotiv, ekrana folyo yapıştırmışsınız, su almış, oksitlenmiş diyerek doğrudan kusuru tarafıma yüklediler. 42.000 TL ücret talep ettiler. Kabul etmedim. Çünkü ekranın bu kadar basit bir yapıda olmaması gerekiyor. Arabayı yıkamaya verdiğimiz zaman temizlik esnasında bu durumun oluşmuş olabileceğini düşünüyorum. Bu, müşteri hatası olarak kabul edilemez; 6 ay gibi kısa bir sürede sıfır bir araçta gösterge panelinin arıza vermesi ya kronik bir sorundur ya da ürünün kusurlu olduğunu gösterir. Sizin gibi büyük bir otomotiv firması olan Chery'nin markasının arkasında durması gerektiğine inanıyorum. Lütfen yardımcı olun, aksi takdirde gerekli Tüketici Hakları'na başvurup hakkımı sonuna kadar savunacağım. Bu konuyu Chery Türkiye firmasının müşteri hizmetleri ile görüşmek için defalarca aradım fakat muhatap bulamadım. Çağrı merkezinin telefonlarına bakılmıyor. Lütfen bana ulaşarak bilgi ve destek vermenizi bekliyorum.

profile profile profile
13 Aralık 2023 14:33 (Şikayetten 20 dakika sonra)

Merhaba Fazlı Ö., Sizleri aradık ancak ulaşamadık. Bizleri 0850 480 74 72 numaramızdan ararsanız memnuniyetle yardımcı olacağız. Saygılarımızla, Chery

06 Ağustos 2024 02:26

Çok değerli kardeşlerim, araçla ilgili Tüketici Hakem Heyeti beni haklı buldu. Parasını ödeyip Sıfır olarak Almış olduğum gösterge paneli ücretinin tarafıma iadesi kararı çıktı. Bunun üzerine Avukatım aracılığıyla firmaya icra davası açtım. İcra davası ile firmadan paranın iadesini aldım. Daha sonra firma Tüketici Mahkemesi'ne hakkımda dava açtı ve bu dava sonunda Tüketici Mahkemesi de beni haklı bularak davanın reddine dair kesin olarak karar verdi. Ve hukuki süreçler tamamlandı.

Yorumlar (8)

Galaxy
Galaxy

Fazlı bey aynı ekran görüntüsü şu an bende de mevcut. Benimkinde folyo da yok. Siz aracı götürdüğünüzde üzerinde folyo mu vardı? Süreç tamamlandı mı? Neye göre sıvı teması var dediler sizlere? Bilgi alabilir miyim mümkünse.

Murat
Murat

Aracım daha 2 aylıkken benzer sorunlar yaşadım ufak tefek sorunları çözdük, sorunları çözdükçe yeni sorunlar çıkmaya başladı direk satıp gidip sıfır Qashqai alarak bütün sorunu çözdüm.

Kerem
Kerem

Merhabalar, dün benzer sorun benim başıma geldi. Sorununuz nasıl sonuçlandı, nasıl bir yol izlediniz, yardımcı olmanız mümkün müdür?

Fazlı

Öncelikle çok geçmiş olsun. Ben bu süreçte Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yaptım. Hakem Heyeti kararı sonucunda haklı bulunarak tarafıma para iadesi kararı çıktı. Buna istinaden firma karara itiraz edip Tüketici Mahkemesi'ne dava açtı. Ben de Hakem Heyeti kararına istinaden avukatım aracılığıyla firmaya icra takibi başlattığım için firma kararda belirtilen meblağın tamamını tarafıma ödedi. Şu anda konu mahkemelik. Bekliyoruz.

Şahin
Şahin

Şikayetlere baktığımda çok sıkıntılı bir firmaymış bende Pro 8 alacaktım vazgeçtim ilgilenmiyorlar

Ömer
Ömer

Bende omada 5 almayı düşünüyordum servislerin bu kadar sıkıntılı olduğunu görünce vazgeçtim

Halit
Halit

Ben de Vazgeçtim almaktan. Arabaya bineceğimize belli ki araba bize binecek ne gerek var. Kia Sportage alacağım inşallah

Hüseyin
Hüseyin

Chery pişmanlıktır.

chery-tiggo-7-hayalet-gosterge-6.jpg
chery-tiggo-7-hayalet-gosterge-3.jpg

Emre sonuçtan hiç memnun değil

Emre
24 Eylül 2024 15:29
Chery Sıfır Araçta Boya Hatası Ve Değer Kaybı Sorunu
Esra sonuçtan hiç memnun değil

Chery Tiggo 7 Pro İle Bitmeyen Sorunlar Ve Mağduriyet

Esra