Yetkili Servis Ve Fabrika İletişiminde Yaşanan Sorunlar

Berkay
28 Kasım 2024 11:08

Merhaba, ben şahsıma ait 450 SR kullanıcısıyım. Ne yazık ki aracım 9.900 km'de iken otobanda seyir halinde ilerlerken birden bire gaz kesmesi sonucu bir mağduriyet yaşadım. Aracımda yağ lambasının yanıp söndüğünü gördüm. Sesi bir garip geliyordu ve daha sonra ise aracımda az miktarda yağ kaldığını fark ettim, oysaki daha 10.000 km bakıma daha 100 km vardı. Motosikletimi hemen durdurdum, daha sonrasında motorumu çekiciyle bakımlarını yaptırdığım yetkili servise götürdüm. Onlar da kontrol amaçlı bir çalıştırmak istediklerini, bunun için ise yağ eklemeleri gerektiğini söylediler. O esnada fabrikaya kanıt sunabilmek adına bir video kaydı başlattılar. Yağı ekler eklemez belli bir süre rölantide çalıştırmak yerine hemen ara gaz vermeye başlamışlar. Video kaydında bile belli, o esnada motorum çalışır vaziyetteyken yatak sarması dediğimiz olay gerçekleşti. Yani motosikletim kitlendi. Servis, bu durum hakkında fabrika ile durumu ileteceğini ve geri yanıt gelmesi halinde benimle iletişime geçeceğini söyledi. Ne yazık ki üzücü haber geldi. Motorumun aşırı zorlanmadan kaynaklı bir kullanıcı sorunu olduğu söylenmiş. Ben bu durumu kabul etmiyorum. Benim motorumun hiçbir kusuru yokken ve tüm bakımları serviste yaptırmışken, üstelik bugüne kadar motorumun mekanik kısmıyla alakalı hiçbir kusuru yok iken ve ben motorumu çalışır vaziyette servise bıraktım, bana bozuk şekilde teslim ediyorlar. Ben sorun çözülene kadar motorumu almayacağım, bu benim kusurum değildir. Şu anda motorum 1 aydır serviste sizin incelemenizi bekliyor. Artık servis her gün beni arıyor, motorunuzu buradan alın diye. Çekici masrafları vs. her defasında masraf yaratıyor. Bu nasıl bir durumdur? Ben bu motora 300 bin TL para verdim. Bu mudur karşılığı? Bu nasıl bir mahcubiyettir, bu nasıl bir boşvermişlik rahatlıktır? Müşterilerinizle böyle mi ilgileniyorsunuz? Aradığımda nereden açık bulabiliriz diye bakıyorsunuz. Kullanım kitapçığında belirtilen kurallara ince ayrıntılarına kadar uydunuz mu sorularıyla karşı karşıya kalıyorum. Her gün yağ çubuğunu çekip kontrol ettiniz mi, her gün kontrol etmeniz gerekiyor ve benzeri sorularla karşı karşıya kalıyorum. Neden sorun halen daha çözülmüyor? Fabrikanın bana kullanma kılavuzunda sunmuş olduğu ve motorumun bana verdiği sınırlar içerisinde kullandım. Bu motor bana bu limitleri veriyor ki ben bu hızlara çıkabiliyorum. Bütün bakımlarını yetkili servislere yaptırdım. Motorum tamamen orijinaldir. Kusuru her seferinde kullanıcıda arayan bir firma, keşke almasaydım.

28 Kasım 2024 11:44

Merhaba ben şahsıma ait 450 sr kullanıcısıyım ne yazık ki aracım 9.900 km de iken otobanda seyir halinde ilerlerken birden bire gaz kesmesi sonucu bir mağduriyet yaşadım aracımda yağ lambasının yanıp söndüğünü gördüm sesi bir garip geliyordu aracımda az miktarda yağ kaldığını fark ettim oysaki 10.000 km bakıma daha 100 km vardı o sebepten dolayı hemen istop ettim daha sonrasında motorumu çekiciyle bakımlarını yaptırdığım yetkili servise götürdüm onlarda kontrol amaçlı bir çalıştırmak istediklerini bunun için ise yağ eklenmeleri gerektiğini söylediler o esnada fabrikaya kanıt sunabilmek adına bir video kaydı başlattılar o esnada motorum çalışır vaziyetteyken hiçbir kusuru yokken yatak sarması dediğimiz olay gerçekleşti servis bu durum hakkında fabrika ile iletişime geçeceğini ve geri yanıt gelmesi hakinde benimle iletişime geçeceğini söyledi ne yazık ki üzücü haber geldi. Motorumun aşırı zorlanmadan kaynaklı bir kullanıcı sorunu olduğu söylenmiş ben bu durumu kabul etmiyorum benim motorumun hiçbir kusuru yokken ve tüm bakımları serviste yaptırmış iken üstelik bugüne kadar mekanik aksamında hiçbir değişiklik değişiklik yapmamışken ve ben motorumu çalışır vaziyette bıraktım bana bozuk şekilde teslim etmeye çalışıyorlar sorun çözülene kadar bekleyeceğimi iletiyorum şu anda motorum 1 aydır serviste yetkili bir ekip tarafından incelenmeyi bekliyor bu nasıl bir rezalet ben bu motora 300 bin tl para verdim bu mudur karşılığı bu nasıl bir mahcubiyettir bu nasıl bir boşvermişlik rahatlıktır müşterilerinizle böylemi ilgileniyorsunuz neden sorun halen daha çözülmüyor ben bütün bakımlarını yetkili servislere yaptırdım motorumun bana verdiği limitler içerisinde kullandım müşteri temsilcilerini arıyorum bana kullanım kitapçığından en ince ayrıntılarına kadar sorular soruyorlar her gün yağ çubuğunu çekip yağına bakmam gerektiği şeklinde soruları vb. Sorular nereden açık bulsalar sıyrılsalar gözüyle bakıyorlar Ciddi anlamda pişmanlık 6 aylık motor 10.000 gelmeden nasıl olur da otobanda birden gaz keser yağ ikaz ışığı yakar servis kontrolü altında nasıl kilitlenir bana kullanıcı hatası diyorlar başka bir şey demiyorlar videoyu alta bırakıyorum kullanıcı diğer arkadaşlara tecrübe olsun kronik bir hata olduğunu düşünüyorum diğer şikayeti olan kullanıcılarında buraya yazdıkları gördüm birebir aynı sorun bende de oldu sürekli oyalıyorlar motoru çalışır vaziyette bırakıp bozuk şekilde kullanıcıya yıkıyorlar yardımcı olunmuyor yazıklar olsun pişman olduğum bir marka!

profile profile
28 Kasım 2024 12:57 (Şikayetten 1 saat sonra)

Aatal
Aatal

Öncelikle geçmiş olsun dostum. İşlemlerin hepsi serviste yapılmış sorumluluk tamamen servise ait yeni eklenen motora öyle gaz vermek neyin nesidir? Motor kitlemesine neden olan tamamen servistir ve videonda bu açık açık gözüküyor. Hakkını ara git direkt dava aç yeni motor talep et

Baransel sonuçtan hiç memnun değil

Baransel
04 Eylül 2023 11:40
CFMOTO 450 Sr Oluşan Sorunlar Ve Fabrikanın Malının Arkasında Durmama!
Şikayet sonuçtan hiç memnun değil

Şikayet
29 Nisan 2024 19:34
CFMOTO Yeni Motorumda Ardı Ardına Sorunlar!
Furkan sonuçtan hiç memnun değil

Furkan
19 Ağustos 2024 16:00