Serap sonuçtan hiç memnun değil

Serap
23 Mayıs 2024 13:51

22.05.2024 tarihinde gün içerisinde CeraVe marka 340 g nemlendirici kremi, 600 küsur TL'ye Sakarya Serdivan'daki Caner Sarı Eczanesi'nden satın aldık. Akşama doğru eve gidince poşetten çıkarıp kremi incelediğimde, krem kapağını tutan iki yanlardaki mavi küçük etiketlerin kalkmış, yani açılmış bir şekilde olduğunu gördüm. Kremin dışındaki kendi ambalajı da köşesinden kalkmıştı ve iç ambalajı yoktu. ÜTS sisteminden sorgulattığımda ürünün bilgilerinde, 'Ambalaj durumu: Okunabilir ve piyasaya arz edilebilir iç ambalaj var.' yazıyordu. ÜTS'de iç ambalaj var bilgisi olmasına rağmen kremin ambalajının olmaması beni tedirgin etti. Çünkü hamileyim ve yüzümde ve vücudumda kullanacağım için alerji olma durumumda ne olacağını bilemiyorum; bu belirsiz bir durum. 23.05.2024 tarihinde eczaneyi arayarak geri iade istediğimi, ancak çalıştığım için gidemeyeceğimi, eşimin gidebileceğini söyledim. Telefonu açan kişi 'Tabii, gelsin bir bakalım.' gibi bir yanıt verdi. Eşim eczaneye gittiğinde yetkili kişiyle görüşmüş ve uzun zamandır CeraVe kremlerinde iç ambalajın olmadığını, geri iadeyi de kabul edemeyeceklerini çünkü kremin yanlardaki küçük mavi etiketlerin kalkmış ve açılmış olduğunu söylemişler. Eşim bana bunları anlattığında ikinci bir şok yaşadım. Eczaneyi aradım ve mavi etiketi açmadığımı, krem kutusunu poşetten çıkardığımda zaten açık olduğunu söyledim. Konudan alakasız bir şekilde depodan bugün çıkardıkları kremleri söyledi. Ben ise 'Biz dün aldık.' dedim. Kremi depodan ne zaman çıkarıp çıkarmadıklarının beni ilgilendirmediğini, eşim gelip kremi getirdiğinde mavi etiketin açık olduğunu ve geri iade kabul edemeyeceklerini söylediklerini belirttim. Hamile olduğumu ve kullanıp alerji olma durumunda kendilerine ulaşacağımı söyledim. Karşı taraf 'Tabii, tabii, arayın.' gibi umursamaz bir tutumla yanıt verdi. Bu durumdan sonra telefonu kapattım. Hamile olduğum için alerji olabileceğim ihtimalinin onların vicdanlarını etkilemediğini ve sadece kremin ücreti için aldıkları 600 TL'nin onların eczanesine maddi katkı sağladığından geri kalan her şeyin umurlarında olmadığını anladım. Aldığım krem belki onlara ulaşmadan bu şekildeydi ancak sonuç olarak satılması için rafa koyulmuş ve kontrol edilmeden satılmıştı; bu bariz bir ihmal. Kendi sağlığımı ve bebeğimin sağlığını tehlikeye atmayacağım ve kremi kullanmayacağım ama bu umursamazlığı ve sadece 'para kazanma' adına yapılan saygısızlığı gerekli mercilere bildireceğim.

CeraVe Nemlendirici Krem Cildimde Yanma Yaptı

Tuğba
05 Aralık 2023 08:33
CeraVe Nemlendirici Krem Cildimde Yanma Yaptı
Defne sonuçtan hiç memnun değil

07 Mayıs 2024 13:47

Sahte Ürün Satışı Ve İade Talebimin Reddedilmesiyle Yaşanan Mağduriyet