Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma İzni Başvuru Sürecindeki Gecikme

17 Kasım 2024 21:52

14.08.2024 tarihinde çalışmak istediğim şirket (Native Teams a. Ş) kendi adıma çalışma izni başvurusunda bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın sitesinde yazdığı gibi başvurumun 30 gün içinde sonuçlanması gerekirken başvuru üzerinden 92 gün geçti. https://izinsorgula.csgb.gov.tr/ adresinden her gün başvurumun durumunu kontrol ediyorum, hâlâ "Değerlendirme sürecinde" yazıyor. Alo 170'i her 2 hafta arıyorum durumu kontrol etmek için, hep "biraz daha bekleyin, yoğunuz, sonuç yakında çıkar" tarzında jenerik ve asla yardımcı olacak bilgi içermeyen cevaplar alıyorum. Ne kadar sürede sonuçlanır diye sorduğumda ise ne ortalama ne de maksimum süre vermiyorlar. E, ben ne yapacağım gelir olmadan? Gerçekten sinirliyim. Lütfen bu süreci hızlandırmak için işlem yapılmasını rica ediyorum. Hayatıma devam etmek istiyorum artık!

Yorumlar (6)

Rüstem
Rüstem

Acaba kaç günde onaylandı

Hdhdhsh

Merhaba sonuçlandı mı? Ben 30 temmuzdan beri bekliyorum 130 gün geçti hala değerlendirme aşamasında

Hdhdhsh

Uluslararası iş gücü genel müdürlüğünü mü diyorsunuz? Yoksa bakanlığı mı bakanlığın iletişim numarasını bulamıyorum

Çalışma Bakanlığına ara

Alireza
Alireza

Merhaba, bir gelişme var mı çıktı mı izniniz

Çıktı

Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma İzni Başvurusunda Gecikme Mağduriyeti

15 Kasım 2024 16:25

Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma İzni Başvurusu Mağduriyeti: Süreç Neden Hala Tamamlanmadı

12 Kasım 2024 16:40

Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma İzni Başvurusunda Süre Aşımı