Bupa Acıbadem Sigorta Acıbadem Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Ücret İadesi Talebim

25 Eylül 2024 00:36

Merhaba,

Medical Park Pendik Hastanesi'nin Romatoloji bölümünde tamamlayıcı sağlık sigortamı kullanarak muayene olmak için başvurdum. Muayene açılırken sigorta sorgulaması yapılmadı ve muayene sonrası sigortanın onay vermemesi durumunda ödemenin bana ait olacağı söylendi. Muayene öncesi sigortadan onay alınmasını istediğimde, böyle bir işlem yapılamayacağını belirttiler.

İşe başlarken Metal İş Sendikası kapsamında Acıbadem tamamlayıcı sağlık sigortamın mess 8 kapsamında olduğunu öğrendim. Sencard uygulaması üzerinden baktığımda 6 muayene hakkımın kullanıldığını gördüm, uygulama üzerinde kalan hakkım görünmediği için 2 muayene hakkım kaldığını düşünerek işlemleri yaptırdım. Ancak, sigorta şirketini aradığımda muayene haklarımın dolduğunu öğrendim. Haziran ayında işe başladığımdan dolayı Hakkımın toplam 6 olduğunu söylediler ve 2695 TL tutarındaki muayene ücretini ödemek zorunda kaldım.

Eğer başta muayene hakkımın olmadığı sorgulansaydı, muayene olmayacaktım. Bu durum beni zor durumda bıraktı ve bu nedenle ödediğim ücretin geri iadesini talep ediyorum.

25 Eylül 2024 10:03 (Şikayetten 9 saat sonra)

28 Ağustos 2023 08:23

15 Şubat 2024 11:16