Ekrem sonuçtan hiç memnun değil

British Council Ielts Anketteki Puana Göre Mi Sınav Sonucu Belirliyor?

06 Mart 2024 00:10

British Council Bahçelievler ıelts Sınav Merkezinde 3 Mart 2024te sınava girdim. 8 veya en kötü ihtimalle 7.5 beklerken 3 bölümden 5.5 1 bölümden 6.5 ile 6 ortalama aldım. Daha önce sınava giren ve İngilizcesi benden iyi olmayan bir arkadaş " Moral bozmak istemem ama sınav başvurusundaki zorunlu ankette kaç puana ihtiyacınız var sorusuna yüksek yazman gerekiyor, tekrar girip yine para öde diye hemen altında bir puan veriyorlar, ben 8 yazdım 7 aldım dedi. İnanmadım, sonuçlar açıklanmadan çeşitli sitelerdeki yorumlarda da gördüm aynısını. 7 yazmıştım 6 geldi. YDS'si 90 olan, mesleğim gereği yabancı heyetlere simultane çeviri yapan birisiyim. Dilim iyi olduğu için THY İngilizce müşteri ilişkileri görevlisi olarak çağrı merkezinde de çalışmışlığım var. Speaking sınavım da harika geçti. 5.5 aldım. 8 alan arkadaşlara ben İngilizce ders anlatıyordum. Düzeltme istesem 6 puan 7ye çıkamaz. 2500 TL de itiraz ücreti var. İngiliz Büyükelçiliğinde yakında görüşmem var, görüşmede asli konudan ziyade önce ingilizcemi gösterip durumu detaylıca aktarmayı düşünüyorum. Başvuracağım okulun şartını sağlayamadım, son başvuru tarihi de bitmek üzere. Büyük mağduriyet yaşadım.

Mercan
Mercan

Şaka gibiler. Aynı durumu ben de yaşadım. Sitede soru sorduklarında gerekli puana 7 yazmıştım, sınavdan 6 aldım. Writing bölümünden 7, 7.5 beklerken 5.5 aldım.

Ece
Ece

Merhaba acaba hangi aşamada hedef puan istendi ben de sınava girdim de açıkçası merak ettim ve hatırlayamadım puan istediklerini

Ekrem
Ekrem

Metinde yazmıştım, başvuru aşamasında diye.

Necla sonuçtan hiç memnun değil

IELTS Sınavında Şeffaflık Ve Ücret Politikası Sorunu

04 Mayıs 2025 14:20
Mercan sonuçtan hiç memnun değil

British Council Hedeflenen Skorun 1 Puan Altında Almak

11 Ağustos 2024 15:17