Mercan sonuçtan hiç memnun değil

British Council Hedeflenen Skorun 1 Puan Altında Almak

11 Ağustos 2024 15:17

11 Temmuz 2024 tarihinde İzmir'de British Council ile ıelts Academic sınavına girdim. Çok kötü bir deneyimdi, kimseye önermiyorum, neden?
1- Sınav 09.00 da başlayacak yazıyordu, 08.15 den önce mutlaka sınav merkezinde olunmalı şeklinde mail aldım, ben de haliyle 08.00 da gittim ve beklemeye başladım. Saat 08.45 oldu, ortada ne sınav görevlisi var ne denetleyen biri. Sınav için gelenler 08.50 de içeri girmeye devam ediyordu. Kendi koyduğunuz kurallara uymayacaksanız koymayın.
2- Sınav 5 dakika geç başladı. Çok önemli bir gecikme değil ama sonuçta tam saatinde başlamadı.
3-Sınav görevlileri sınav esnasında sorularımızı yanıtlasınlar diye oradalar. Sorulardan sıkılmak için değil.
4- En önemlisi, Şikayetvar üzerinden de böyle bir yorum görüp iyice emin olduğum ve hiç hoşuma gitmeyen madde. Sınava kayıt olurken, sitede bize gerekli olan puanı yazmamız için bir yer var, ben oraya bana 7 gerekli olduğu için 7 yazmıştım, kişiselleştirilmiş bir öğrenme deneyimi için dürüst olmam daha doğru olur diye düşünmüştüm ama demek ki işler öyle yürümüyormuş. "Sınava tekrar tekrar gir diye, Siteye yazdığın puanın 1 puan altında alıyorsun" gibi bir şikayetti. Ben de siteye 7 yazmıştım ve tahmin edin kaç aldım? Evet Overall 6.0, C1 seviyesi İngilizce ile hem de. Writing ve Reading bölümlerinde az puanlama yapamazlar, (umarım yapmıyorlardır) çünkü belli bir cevap anahtarı var. Ama Writing bölümünde beklediğim skorun 1.5 puan altında almak ve Overall skorumun yazdığım skordan 1 puan az gelmesi beni düşündürüyor. Writing bölümünde yazılacak essay ler için British Council ıelts Ready Premium ile hazırlanılan, Kelime sayıları tam 2 essay sonucu Writing 5.5 aldım. Ve kendi platformlarıyla sınava hazırlanırken 7-8 arası puan alıyordum. Artı olarak 5 tane Cambridge Ielts Academic (14-18) kitap bitirdim, ve üniversitede dersleri İngilizce görüyorum. (Hazırlık atladım), Amerikan Kültür'de B1-B2 kurlarını almıştım.
5- Sonuç sayfasında neye dayanarak öyle bir puanlama yaptıkları yazmıyor, nereden bileceğim puanlamanın adil olup olmadığını veya neyi yanlış yaptığımı? Belirli ve adil puanlama kriterleriniz varsa, biz de görelim. Şüphelerim iyice güçleniyor.
6-Kısıtlı vaktim vardı ve her seferinde bir sınava 6.000 ₺ ödeyemem. O yüzen sınava bir daha giremiyorum. Tekrar puanlama için 3.000 ₺ ödeyemem, doğru düzgün yapsınlar puanlamayı. Bu durum British Council ile ilgiliyse, bir daha asla bu kurumu tercih etmem.
7-Sınav tarihi geçtiği için sitelerine yazdığım skorun fotoğrafını ekleyemiyorum.

Efe sonuçtan hiç memnun değil

British Council Ielts Sınavı Profesyonellikten Çok Uzak Ve Adaletsiz

22 Ağustos 2024 18:22
Ekrem sonuçtan hiç memnun değil

British Council Ielts Anketteki Puana Göre Mi Sınav Sonucu Belirliyor?

06 Mart 2024 00:10
Tolga sonuçtan memnun değil

11 Nisan 2024 14:42
Necla sonuçtan hiç memnun değil

IELTS Sınavında Şeffaflık Ve Ücret Politikası Sorunu

04 Mayıs 2025 14:20