BlaBlaCar Bla Bla Çar Fiyatlarını Güncelleme Yapmak Zorunda

20 Kasım 2023 22:30

Bla Bla tarafından fazla ücret istediğim bu durumda hesabımın askıya alınabileceği uyarısı aldım. Siteye konu hakkında cevap e postası gönderdim. Ancak cevaplarının 2, maddesinde ''Yolculuklarınızda yolcu başına bir katkı payı miktar aralığı öneririz. Önerilerimiz, seyahat maliyetlerine (yakıt, aşınma ve yıpranma vb.) bağlı olarak hesaplanır ve yolculuklar için adil katkılar belirlenmesine yardımcı olur.'' denmiştir. Lütfen 100 km yol için hesaplamanızı bana gönderebilir misiniz? Nasıl oluyor da aynı işlem Almanya'da ya da herhangi bir Avrupa ülkesinde hesap yapılırken yakıt ücreti Türkiye'dekinin 1,5 katı olmasına rağmen km başına adilane hesaplanan ücret Türkiye'dekinin en az 3 katı kadar oluyor. Yakıt ücretlerini takip ettiğinizin farkındayım. Ancak sadece takip ediyorsunuz bunları yolculuk fiyatlarına uygulamıyorsunuz. Lütfen 100 km için yapılan yakıt+aşınma gideri+yıpranma giderinin hesabı bana gönderebilir misiniz? Evet dediğiniz gibi 200 TL için 500 TL istenmesi adilane değildir buna ben de katılıyorum. Lütfen beni ve benim gibi sadece dediğiniz gibi yolculuk paylaşım yapan kişileri ticari amaç taşıyan ya da sadece kadın yolcuları alan kişilerle karıştırmayınız. 100 km için kişi başına 30 TL ile 45 TL olarak belirlediğiniz ücret, ücreti kendisi veren yani şirket aracı olmayan ve yakıtı kendisi alan ve bakımı kendisi yaptıran bir kişi için adilane değildir.
Ortalama olarak hesap yaparsak:
100 km için yakıt miktarı                  :7-8 litre benzin = 260 - 290 TL
100 km için bakım masrafı (Yağ filtre bakımı) :7500/15000*100 = 50 TL
100 km için amortisman (Lastik vs.)         :12000/50000*100 = 25 TL
Bu durumda 100 km için toplam en düşük ücret 330 TL ile 375 TL arasında olması gerekmektedir.
Bu ücretin içinde kasko ve trafik sigortası dahil edilmemiştir. En düşük ücretten hesaplarsak araçta 5 kişi bile gidilse kişi başı adilane ücretin 65 TL ile 85 TL arasında olması gerektiği açıktır.
Bu nedenle sizin Antalya İzmir arasında belirlediğiniz azami ücret kişi başı 200 TL adilane değildir. Kaldı ki yolda otoban kullanımları göz önüne alındığında en yüksek ücretin 400 TL'ye kadar çıkartılabilmesi gerekmektedir. Kaldı ki aynı yönde otobüs ücretleri 500 TL ile 600 TL arasında değişmektedir. Yukarıda ayrıntılı şekilde açıkladığım şekilde yolculuk için ücretlerin adilane olabilmesi için en az 2 katına çıkartılması hususunu saygılarımla rica ederim. Bu sayede size yapılan şikayetlerin birçoğunun önüne geçeceksiniz

profile profile profile

Ekin

Site amacı ucuz yolculuk sizin benzin paranızı karşılamak ya da size para kazandırmak değil zaten gideceğin yere ücretli yolcu buluyorsan op başına koy ha fazlasını bekliyorsan vergisinide ödeyeceksin

Cemil
Cemil

Boşuna kendini yorma kardeşim 2011 yılından beri kullanıyorum, Ticari faaliyet gösteriyorum diye hesabımı askıya almışlar, otobüs biletinin 980 TL olduğu yol güzergahı için 400 TL talep ettim, fiyatları güncel olmadığı için hesabımı askıya almışlar, umurumda değil, seninde olmasın

Ekin

Kafana göre fiyat talep edemezsiniz site ne diyorsa o isine gelmiyorsa ilan vermeyeceksin millet ucuz yolculuk için sitede senin benzin paranı karşılamak için değil arabanın ne yaktığından kime ne zaten gideceğin yola yolcu buluyorsun bir de astarını istiyorsun pes

Hüseyin sonuçtan memnun değil

Hüseyin
09 Kasım 2023 22:43

14 Kasım 2023 15:36
Bla Bla Car Uygulaması
Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

Hüseyin
07 Ağustos 2023 03:25