Bilge Adam Akademi Akademi Kurs Ücret İadesi Süreci Ve Yaşanan Sorunlar

15 Ocak 2024 20:41

Bilge Adam Akademi yazılım kursu için 2023 Ağustos ayında kayıt oldum. Eylül ayında başlaması planlanan kurs, kendi isteklerine göre ertelenip Kasım sonunda başladı. Bu kadar ertelenmesi zaten bir mağduriyet yaratırken, eğitim süresi bitiş tarihinin belirsiz olması, eğitmenin kendi isteğine göre ders saati uygulaması ve benzeri lakayıt durumlar nedenleriyle kursu bir hafta sonunda bırakma kararı aldım. Bu süreçte yine kursiyeri mağdur edecek yöntemlerle karşılaştım. Öncelikle ilk yaptığım sözleşmede asla belirtilmeyen bir durumla karşılaştım ve ağustos ayında parasını peşin ödediğim kursun, kasım ayında bırakmama rağmen para iademi 3 ay içerisinde yani şubat 2024 te yatıracaklarına dair kağıt imzalatmak istediler. Sonrasında sözleşmede belirtilen 320 saat ders programı, sözleşmede belirtilmeyen şekilde bir ders saati 40 dakika olarak hesaplayarak, siz şu kadar saat bulunmuşsunuz o yüzden sizden bu kadar ders saati kesintisi yapılacak gibi saçma yöntemlerle hesaplama yaparak yine mağdur etmeye çalıştılar. Zaten enflasyon karşısında 6 ay erimiş paramı bir de avukatlarla uğraşarak çok daha sonra almamak adına şartlarını kabul ettim. Benim açımdan Bilge Adam Akademi kendi bursiyerlerine fon sağlamak amacıyla diğer kursiyerleri mağdur eden bir eğitim kurumu haline dönmüştür. Geldiğimiz noktada Ocak 2024 itibariyle henüz para iademi alamamış bulunmaktayım, alabileceğim konusunda da emin değilim. Bilge Adam Akademiye kursiyer olmaya karar veren insanlara bilgilendirme niteliğinde olur umarım. Herhangi bir nedenle kursu bırakmak istediğinizde para iadenizi alamıyorsunuz. Ve bu sözleşmelerinde yazmıyor.

19 Ocak 2024 10:34 (Şikayetten 3 gün sonra)

Değerli Öğrencimiz, 18.01.2024 tarihinde iade işleminiz gerçekleştirilmiştir. Sizi tekrar aramızda görmekten mutluluk duyacağımızı belirtmek ister, iyi günler dileriz.

Semih
Semih
20 Ocak 2024 11:09

Merhaba, Ebru Hanım, 16.01.2024 tarihinde iletişime geçerek aynı gün içerisinde iademin yapılmasını sağladı. Kendisine teşekkür ederim.

Erkan sonuçtan hiç memnun değil

Bilge Adam Akademi Bilgi Adam SWİFT Kursu

05 Şubat 2024 11:21
Bilge Adam Akademi Bilgi Adam SWİFT Kursu

14 Mayıs 2024 21:55
Kariyer Adam İademi Üç Yıldır Yapmıyor!
Kariyer Adam İademi Üç Yıldır Yapmıyor!

27 Kasım 2023 12:28
Sultan sonuçtan hiç memnun değil

Eğitim Kurumu Ücret İadesi ve Hukuki Süreç Şikayeti

12 Haziran 2025 22:01