Gökalp sonuçtan hiç memnun değil

Big Chefs Beklenmedik Servis Bedeli Sürprizi

Gökalp
01 Mayıs 2024 11:49

30 Nisan 2024 tarihinde Kentpark BigChefs şubesinde arkadaşlarımızla birlikte yemek yemeye gittik. 2000 küsur bir hesap geldi. Garson bey, %10 servis bedelini (bahşiş) eklememi isteyip istemediğimi sordu. O an kız arkadaşlarımızın da masada bulunmasından dolayı hayır diyemedim; ancak bu, BigChefs markasına yakışmıyor. Eğer böyle bir talebim olursa, zaten söylerim. 50 lira bahşiş bırakmayı düşünüyordum; ancak 200 lira bahşiş fazla geldi. Bunun dışında garson bey çok ilgili ve güler yüzlüydü. Benzer bir durumu Atakule şubesinde de yaşamıştık aylar öncesinde, ancak orada durum daha farklıydı. Garson bey, direkt %10 servis bedelini eklememiz gerektiğini belirtmişti. Hesabı ödedikten sonra 50 lira bahşiş bırakmayı planlıyorduk. Ancak garsonun bu tutumu nedeniyle sinirlendik ve bırakmak istemedik. 'Tam yetti, nasıl yapalım? ' dedik ve garson, üstüne bir şeyler de bırakabileceğimizi söyledi. Servis bedelinin bu şekilde zoraki talep edilmesi sinir bozucu. Zaten 50-100 lira bahşiş bırakıyoruz. Hesap 5000 lira gelince 500 lira bahşiş mi bırakacağız? Bu, BigChefs markasına yakışmıyor. Son olarak, psikoloji okuduğum için fark ettiğim bir şey var. Garsonlar çok güler yüzlü ve ilgililer, ancak sanki bir sorunları var. Bazı müşterilerin üstten konuşmalarından mı üzülüyorlar, yoksa maaş konusunda bir sıkıntıları mı var, anlamadım; ama gizledikleri ortak bir mutsuzluk var. Umarım bu sorunu çözebilirsiniz ve BigChefs hep en sevdiğimiz mekan olarak kalır. Sevgilerle.

20 Mayıs 2024 17:00
Şeyda sonuçtan hiç memnun değil

06 Ekim 2024 13:40

Garsonun Bahşiş Baskısı Ve Rahatsız Edici Davranışı

21 Eylül 2025 18:44
Zeynep sonuçtan hiç memnun değil

27 Ekim 2023 22:36
Rojda sonuçtan hiç memnun değil

Serpme Kahvaltı Fiyatı Ve Ekstra Ücretler Nedeniyle Haksız Ödeme

25 Eylül 2025 17:43