Yagmur sonuçtan hiç memnun değil

Tarım Kredi Kooperatif Market Türkiye Tarım Kredi Kooperatifinden Asla Kredi Yaptırmayın

23 Ağustos 2024 16:25

Fıstık ağaçlarımız için tarım kooperatifinden sigorta yaptırdık. Fıstıklarımızı güneş yaktı. Eksper talep ettik. Bu ana kadar her şey çok normaldi. Babam yaşlı olduğu için ve sigorta her şeyi tapu babamın üzerinde olduğu için babamın adına yaptırdık. Eksper beyefendi geldi, inceledi ve gitti. Sonra asla dönüş olmadı.
Babam ilçe kooperatifine gittiğinde, biz size eksperin rapor mesajını attık, siz bize onay vermediğiniz için süresi geçti demişler. Babam telefonu ellerine vermiş, bakın mesaj yok diye. Sistemi kontrol ettiklerinde, sözleşmede babamın numarası görünürken, eksper mesajı başka bir numaraya gidiyor. Babam da itiraz ediyor, bu şekilde olmaz diye. Sonra babama zaten sizin dosyanızı onaylamamışlar, onayda bekliyor diye cevap veriyorlar.
Biraz daha üstlerine gidince, amca kendi adamlarının dosyalarını onayladılar, böyle sizin gibileri bekletiyorlar diye bir cevap bile almış. Hepsi ayrı bir kaos, bu ayrı bir kaos. Bir de babamın belirttiği zarar %50 iken, eksperin belirttiği zarar %10 imiş. Neresiyle kontrol etti acaba? Ben gittim baktım, yüz ölçümüne ve ağaç oranına göre hasar %50. Sırf zararı karşılamamak için ellerinden geleni yapıyorlar.
Sigorta yaptırana kadar her şey mükemmel, çiftçi dostu, yaşlı çiftçinin emekçinin göz bebeği idi. Şimdi olay amca kusura bakma, kendi adamlarının dosyalarını onayladılar noktasına döndü. Çiftçiye bir tekme de tarım kooperatifi sigortasından geliyor. Aradım genel merkezi, iki kere şikayet ettim. Hiçbir aksiyon almadılar. Şikayetime dönüş bile olmadı.
Babam, orada iki yıllık emeğim gitti diye dert yanarken, şimdi beni yaşlıyım diye yanılttılar, paramı aldılar diye üzülmeye başladı.

27 Ağustos 2024 11:54 (Şikayetten 3 gün sonra)

Yagmur sonuçtan hiç memnun değil

Yagmur