Fatih sonuçtan hiç memnun değil

11 Aralık 2024 21:54

benguen.com ile xml sistemi için anlaştık. Xml linki için 10000TL ödeme yaptık ve sitemize ürünlerimizi entegre ettik. Bu sistemle toptan fiyatlar üzerinden sipariş veriyoruz ve ürünleri kendi adresimize aldıktan sonra kendi müşterilerimize üzerine kar koyarak gönderiyoruz. Sistem teoride gayet iyi.

Şimdi gelelim yaşadığımız soruna;
Müşterimizden iki adet triko siparişi geldi ve benguen.com'dan toptan fiyat tanımlanan hesabımızla toptan fiyatlar üzerinden kartla ödeme yaparak 01.12.2024 tarihinde siparişi verdik. Siparişi verirken herhangi bir kargo ödemesi çıkmadı. Kartla ödeme de alındı.

Daha sonra siparişin kargoya verilmesi gecikince 07.12.2024 tarihinde benguen.com WhatsApp destek hattına yazdım. Bana hesabımızın toptan alışverişe uygun olmadığını o yüzden gönderilmediğini iletti. Ben de xml müşterisi olduğumu ilettim. Tamam o zaman yanlış anlaşılma olmuş xml bayilerimiz için sorun yaşanmaz dendi. 1 hafta kendi kendilerine, bana haber vermeden paramızı bekletip siparişi göndermemişler. Xml bayisi olduğumu söyleyince de sorun yaşanmaz dedi. Ben de artık müşterinin vazgeçtiğini, müşteriyle sorun yaşadığımı o yüzden ödediğim paranın kendilerinde kalabileceğini ve bir sonraki siparişimde kullanabileceğimi söyledim.

Sonra birden farklı bir aydınlanma yaşayarak siparişimin aslında kargo ücreti yatırılmadığı için gönderilmediğini söylediler, banka hesap bilgilerimiz var oraya yatırabilirsiniz dediler. Ben de sipariş verirken herhangi bir kargo ücreti çıkmadığını, bunun bir sorun olduğunu ve bunun sistemsel bir sorun olduğunu, kafalarına göre 1 hafta boyunca, ben sorana kadar parayı da siparişi de bekletmelerinin hata olduğunu ilettim.

benguen.com ile xml bayiliği aracılığıyla çalışmak isteyenler iki defa düşünsün. Siparişleri istedikleri gibi bekletiyorlar ve sipariş ekranında kargo ücreti çıkmıyor, sonradan kargo ücreti istiyorlar. Yani sürdürülemez bir bayilik süreçleri var.

Benguen
Benguen

Fatih öncelikle yaşadığınız sorun için çok üzgünüz toptan üyelik siparişleriniz bizim panelimize kırmızı başlık altında havale bölümüne düşer üyelik aşamalarında her bayi bilir ki satın almış oldukları ürünün hacmine göre değişen tutarlarda kargo ücreti çıkar sitem bunu kargoya verilmeden hesaplayamadığı için satıcıya bu tutar bildirilir ve carisine mahsup edilir ya da taşıma ücretini bizim bildirdiğimiz tutar üzerinden havale yapar ve tüm bu süreçleri bütün satıcılar bilir dilerse depodan günlük olarak kendileri teslim alır. Sizin bu süreci bilmeme şansınız yok ya da ürünlerin size gönderilememesi gibi bir kasıtlı bekletme durumu bulunmamaktadır Ancak WhatsApp mesajlarınıza verilen yanıtlarda bu eksiklik ifade etmedeki yetersizlik için üzgün olduğumuzu ve telefi etmek için yardımcı olmak istediğimizi belirtmek isteriz iletişim isteklerimize yanıt verirseniz gerekli bilgilendirmeler sağlıklı bir şekilde yürütülebilir. Geri bildirimlerinizi bekliyor olacağız hoşçakalınız.

Fatih

Benguen, 1 hafta boyunca siparişi bekletip cevabınızda yazdığınız gibi bana herhangi bir kargo tutarı bildirmediniz. Ben size sorana kadar siparişe dair herhangi bir bilgilendirme de yapmadınız. ''Bunu bilmeme şansınız yok gibi'' garip bir cevabı kabul etmiyorum. Çünkü kaçırdığınız nokta bu sistemde benim müşteri sizin satıcı olmanızdır. Sizin 1 hafta beklemek yerine, ben sorana kadar beklemek yerine bana burada iddia ettiğiniz gibi kargo tutarı bildirmektir. Ben size sorana kadar bana herhangi bir bilgi verdiniz mi? Hayır. Şu kadar kargo ücreti çıkıyor, öde dediniz mi? Hayır demediniz. Ama insanlara burada sanki bildiriyormuş gibi beyanda bulunmanız doğru değil. Halen sistemi sizin sandığınız gibi yürüyor sanıyorsunuz ama tekrar ediyorum ben sorana kadar bana siparişimle ilgili bir bilgilendirme yapmadınız. WhatsApp mesajlarındaki savrukluk da zaten aşikar. Herhangi bir telafi istemiyorum açıklama yeterli, bayilik düşünüp araştırma yapanlara referans olması açısından durabilir. İyi çalışmalar.

Benguen İade Hakkınız Var Diye Yalan Söylediler

Fatma