Erkan sonuçtan hiç memnun değil

Bahçeşehir Koleji Bize Söyledikleri Para İade Tarihi Geldiğinde, 30gün Sonra Denildi

01 Ağustos 2024 01:46

Şimdi para iadesi isterseniz %10 kesinti yaparız. Oğlum Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi'nin yaptığı özel sınava girerek %55 (LGS sınavından sonra güncellenmek üzere) burs kazandı. 332.750 TL ödeyerek ön kayıt sözleşmesi yaptık. Bize eğer vazgeçerseniz hemen bildirin ki biz de öğrenci alım planlamamızı ona göre yapalım, daha iyi öğrenci yerleştirme fırsatımız olur denildi. Devlet okuluna kayıt yaptırdığınız zaman paranın tamamının iade edildiğini, özel okul olması durumunda eğitim ücretinden %10 kesinti yapılacağını söylediler. Biz de durumumuz netleşir netleşmez (annenin sağlık durumunun değişmesi üzerine) belli olur olmaz 24 Nisan 2024 günü dilekçe yazarak durumumuzu belirttik. Dilekçede eğitim ücretinin %10 kesilerek iade edilmesini, kalan kısmın da devlet okuluna kayıt ettikten sonra iade edilmesini istedik. 9 Temmuz'da "Öğrencimizin kayıt iptal işlemleri için ekte bulunan matbu dilekçenin eksiksiz doldurulup tarafımıza geri gönderilmesini rica ederiz." diye ekli e-posta gönderildi. Ekteki matbuları doldurduk. Daha sonra telefonla arayıp dilekçemizin akıbetini sorduk. "Dilekçenizdeki gibi yaparsak bizim için iki iş olacak, şimdi ödeme yaparsak %10 kesinti yaparız, zaten 22 Temmuz'a (LGS öğrenci yerleşmelerinin belli olduğu gün) az kaldı. O zamana kadar bekleyin." dediler. Ayın 23'ünde öğrenci belgesini gönderdik. Daha sonra telefon açtığımızda öğrenci belgesinin ibrazından 30 gün sonra ödeme yapacaklarını söylediler ve sözleşmede yazdığını eklediler. "Peki ayın 22'sine az kaldı derken, o zaman süreci başlatalım derken sözleşmede 30 gün maddesi vardı. O zaman niye 22'sinde öğrenci belgesinden sonra iade yaparız dediniz?" dediğimizde de genel merkezden bize bu şekilde söylendi denildi. 24 Mayıs'ta okula peşin olarak verdiğimiz 332.750 TL'yi hiçbir hizmet almadan Ağustos'un 23'ünde iade edecekler. Ve baştan öğrenci belgesi olduğu zaman kesintisiz iade ediyoruz demeselerdi (1 ay bekleyeceğimizi söyleselerdi) biz belki %10 kesintiyi kabul ederdik. Özel okulların aynı zamanda ticari bir kurum olduğunu kabul ediyoruz. Ama bu yapılan ticari kurumsallıktan uzak. Şu zaman deyip sonradan 1 ay daha tutacağız, sözleşmede var denilmesi ancak başka bir kavramla açıklanabilir. Eğitim kurumunun saygınlığını zedeleyecek bir durum.

bahcesehir-koleji-bize-soyledikleri-para-iade-tarihi-geldiginde-30gun-sonra-denildi-1.pdf
profile profile profile

İsmail sonuçtan hiç memnun değil

Bahçeşehir Koleji Kayıt İadesinde Haksız Gecikme Ve Kesinti

16 Temmuz 2025 13:49
Ebru sonuçtan hiç memnun değil

Kayıt İptali Sonrası Ücret İadesinde Gecikme Ve Mağduriyet

30 Temmuz 2025 11:15
Ömer sonuçtan hiç memnun değil

Ücret İadesinde Gecikme Ve Mağduriyet

09 Kasım 2024 18:50
Nurıye sonuçtan hiç memnun değil

Bahçeşehir Koleji Kayıt İptalinde Yüksek Kesinti Ve Cayma Hakkı Sorunu

05 Mart 2025 19:00