Cemal sonuçtan hiç memnun değil

Türkiye'deki Yolların Eğiminden Dolayı Audi A4 Sağa Çekiyormuş

03 Eylül 2024 17:34

31 Ağustos 2024'de İzmir Avek'ten Audi A4 4.0 Quattro marka bir araç satın aldım. Aracı teslim aldıktan kısa bir süre sonra aracın sağa çektiğini fark ettim. İlk iş günü olan 02 Eylül 2024'de sabah erken saatlerde durumu anlatarak aracı servise bıraktım.

Basit bir balans sorunu olabilir düşüncesiyle bıraktığım aracımın hazır olduğunu yazılım yüklemesi yapıldığını öğrenerek teslim aldım. Eve dönüş yolunda sorunun devam ettiğini fark ettiğim için servise geri gittim. Sorunun devam ettiğini söylemem üzerine 2 ayrı kişiyle birlikte yol testine çıktık ve aracın sağa çektiğini onlar da teyit ettiler. İşi yapan kişiyle görüşmek istedim ve neler yapıldığını öğrendim.

Düzeltici işlemleri yaptığını söyleyen servis çalışanı bu durumun Quattro dört çeker modellerinde normal olduğunu, isterseniz test aracını deneyebileceğimi aynı şekilde o aracın da sağa çektiğini bildirdi. Serviste sağa/sola çekme problemiyle başka bir A5'in de aynı durumda olduğunu ellerinden geleni yaptıklarını söyleyerek beni ikna etmeye çalıştı. Çözülemeyen problemlerde Doğuş merkezden daha yetkin birinden talimat alındığı ona göre düzeltici işlemlerin yapıldığını söyledi.

Doğuş merkezdeki hocam dediği kişi 'Türkiye'deki yolların eğimli olduğunu bu çekmenin normal olduğu' gibi akıl ve mantıkla bağdaşmayan trajikomik bir cümle kurduğunu söyledi. Aracı serviste bıraktım bu şekilde kabul etmeyeceğimi bildirdim. Basit bir hata gibi görünen ancak çözümü olmayan bu durumun en kısa zamanda çözülmesini ve Türkiye'deki yollardan dolayı sağa çekmenin normal olduğunu bildiren kişinin ciddiyetinin ve yeterliliğinin sorgulanmasını talep ediyorum.

Avek İzmir çalışanları güler yüzlü iyi niyetli ve yardımcı olmak için ellerinden geleni yapan kaliteli çalışanlar. Ancak günün sonunda Premium olarak sınıflandırılan bir markanın sıfır bir araçtaki bu hatası ve kullanıcıların bunun normal bir şey olduğuna ikna edilme çabası marka prestijine olumsuz katkı yapacaktır.

13 Eylül 2024 16:52

Gelişmiş, vatandaşını koruyan bir ülkenin vatandaşı olsam sanırım işler başka şekilde gelişirdi. Markanın malına sahip çıkması bir yana tüketici haklarının bile karşılık bulmadığı, mahkeme süreçlerinin çok uzun sürdüğü bu ortamın rahatlığını yaşamaya devam edebilirsiniz. Almanya'ya mail attım o ya da bu şekilde çok kısa sürede dönüş yaptılar. Bizim memleketten ne bir arayan ne bir soran var. Umarım yalnızca mal satmaya yönelik ticaret mantığından vazgeçer müşterilere sahip çıkan bir anlayışa geçebilirsiniz.

19 Eylül 2024 11:56

Mahalle arasında yüzüne bakılmayacak bir galeriden araç satın almış olsaydım daha çok muhatabım olacağına şüphem yok. Size ve ilgisizliğinize yazıklar olsun.

Yorumlar (10)

Alp
Alp

Merhaba, problemi çözebildiniz mi?

Bu arada yorumlarda okuduğuma göre lastikten bahsetmişsiniz. Serviste komple jant lastik seti bir test aracından değiştirildi. Bir çözüm bulunamadı. Sözde hoca bizi de Porsche Panamera ile aynı sorun var diye teste çıkardı. O araç yolun eğimine göre çekme yapıyordu. Uzun lafın kısası sorun lastikte falan değil, Audi 2024 marka modellerinde genel bir sorun mevcut. Başaran genel müdürüne "Gerçeklerin geç de olsa ortaya çıkma gibi kötü bir huyu vardır" diye söyledim. Bu durumdan mağdur olan bütün herkese geçmiş olsun.

Hocam öncelikle geçmiş olsun. Bende 21 Mayıs'ta Antalya Başaran Audi'den A5 aldım. Aynı gün sağa çekme sorununu fark edip servise geri götürdüm. Önce kabul etmek istemediler fakat 2 gün sonra rot balans ayarı için randevu verdiler. Gittim, bütün gün uğraştılar sonra ikame araç verip aracı inceleyeceklerini söylediler. Tam 45 gün boyunca denemedik, yapılmadık ayarlar kalmadı. Lastiklerin yeri değişti, salıncaklar değişti. Sözde hoca olan bahsettiğiniz İstanbul'dan gelen şahısla birebir görüştürdüler. 45 gün sonra bize aracın normal olduğunu, direksiyonu iki Elle tutmamız gerektiğini söylediler. Aracın iadesini talep ettim ancak İstanbul'dan arayan yetkili bayan aracın kesinlikle iadesini kabul etmeyeceklerini tarafıma bildirdi. Hukuki yollara başvurabileceğimizi iletti. Başaran Otomotiv genel müdürüyle görüştüm. Firmanın sahibine hakkımı helal etmediğimi, yüzüne karşı söyledim. Yine buradan da söylüyorum ne Doğuş Otomotiv'e ne de Başaran Audi'ye hakkımı helal etmiyorum. 2024 model bütün araçlarda bu sorun var.

İHA nın müdürüyle konuştum haber yapalım dedim tamam dedi korkak adam daha sonra telefonuma bakmadı doğan kabak a mesaj attım dönmedi kimse bunlarla karşı karşıya gelmek istemiyor ben yüzlerine söyledim hakkımı helal etmediğimi başaranın genel müdürüne 60 yaşın üstündeki adam cevap bile veremedi

Hocam avukatımla konuştum süreç 2,5 yıl sürer dedi istinat yargıtay derken 4 yılı gözden çıkarmak gerekiyor bilirkişi raporu belirleyici oluyor bunlar güçlü firmalar bilirkişiyi etkileyeceklerini tahmin etmek zor değil zaten merkezden kibar bir dille mahkemeye gidin iade almıyoruz dediler bunlar distribütör dahil bayii dahil Almanya dahil bu sıkıntıyı biliyor kabul ederlerse 2023 ikinci yarı 2024 tamamı A5, A4, Q2, Q3, Q5 hepsinde bu arıza var yurt dışında da bu sıkıntıyı paylaşanlar var sonuç araç normal diyorlar bizde de adaletin durumu belli başımıza paramızla bela aldık

Cemal

Hukuki süreci başlattınız mı? Arızayla ilgili bir gelişme oldu mu acaba?

Cemal

Sizlere de çok geçmiş olsun. Gerçekten çok can sıkıcı bir durum. Umarım bu arızlar takip edilir ve er ya da geç Almanya'dan bir çözüm bulunabilir.

Yilmaz

Bende Ankara Doğuş Oto dan Sıfır aldığım Audi A4 Diesel aracımda aynı sorundan dolayı hatta benim aldığın sıfır araç yolda sekiz çizerek bir saga bir sola çekerek ilerliyordu bununla alakalı videolar çektim servise bildirdim aracı benim Memleketten Çekici ile aldılar, bir gün sonra Ankara Doğuş Oto Servisinin en tecrübelisi sözde usta başıyla test sürüşü yaptık 2 usta ve ben yolda usta da aracın saga çektiğini görünce bana yol Eğiminden dolayı olduğunu söyledi dedim ki kendisine usta en iyisi ben sizin bu dediğinizi duymamış olum dedim böyle bir saçmalığa inanmamı bekliyorsunuz dedim kıvırdı ondan evet işte araç biraz saga çekiyor doğru demeye başladı ve sıfır aldığım aracı 14 gün serviste beklettiler bana söylenen İstanbul'dan teknik ekip geldiği aracın sorunun giderildiği falan dendi ama tekrar aldığımda hiçbir sorunun giderilmediğini gördüm. Hukuki süreci başlattım Almanya Audi ye yazdım bana dönüş yaptılar ilgileneceklerini söylediler şu an beklemedeyim.

Cemal

Sizin aracınızda hangi marka lastikler var? Bende hankook'lar takılı. Benzer şikayetler aynı üretim lastiklerden kaynaklanıyorsa belki lastiklerde sorun olabilir.

Cemal

Çok geçmiş olsun gerçekten çok can sıkıcı. En üzücü kısmı dalga geçer gibi verilen cevaplar.

Mahmut sonuçtan hiç memnun değil

Bakımda Aracım Daha Da Bozuldu, Servisten Çözüm Yok

Mahmut