Ödenmeyen Fatura Ve Faiz Mağduriyeti

12 Kasım 2024 10:31

Vakıf Bankasına otomatik ödeme talimatları vermiştim bir çok faturam için. ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından şahsıma atılan mesajı görünce faturamı inceledim. Faturamı inceleme sonucunda gördüm ki hazirandaki faturam ödenmemiş ve bu faturanın ödenemediği için bu tarihe kadar faizi işletilmiş.
Bankayla görüştüğümde banka ASKİ'nin zamanında bize bildirmediği için ödeme yapılamadığını söylüyor. Ben de bu durumu ASKİ'ye bildirdim ve şikayet oluşturup dilekçe verdim. Dilekçeme gelen cevap şöyle:
Sayın Ömer D**** 10.11.2024 18:40 tarihinde açmış olduğunuz 9614889 numaralı başvurunuz ASKİ tahsilat Şb... Md. Tarafından Sayın abonemiz kurumumuz tahakkuk ve tahsilat işlemleri Yasa ve Yönetmeliklere göre yapılmaktadır. Bankalara ödeme tarihleri içerisinde bildirilmektedir. Yasa gereği son ödeme tarihine kadar ödenmeyen alacaklara, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili... Gecikme zammı uygulanacaktır diye cevap geldi.
Burda ya banka kabahatli ya da ASKİ kabahatli ama şahsımın hiçbir suçu olmamasına rağmen mağduriyeti ben yaşamaktayım.
Bu mağduriyetimin çözülmesini talep etmekteyim.

ASKİ Su Faturası Otomatik Ödeme Sorunu Ve Mağduriyet

21 Ocak 2025 12:39