Zeynep sonuçtan çok memnun

07 Eylül 2023 22:26

Airbnb üzerinden tatil için ev kiraladık. Evden çıkış yapacağımız gün arkadaşım duştayken duşakabin aniden üzerine patladı. Patlamanın sesiyle içeri koştum arkadaşımın eli ayağı kan içindeydi ve şok geçiriyordu. Banyoda halı terlik gibi şeyler olmadığı için dışarıdaki ayakkabıları kullanarak arkadaşımı kucaklayıp banyodan bir şekilde çıkarmayı başardım. Patlayan camlar koridora ve odalara kadar banyo kapısının altından sıçramıştı. Çırılçıplak bir insan ve üzerine durduğu yerde patlayan bir duşakabin var. Bu camlar atardamarına ya da gözüne gelip canına mal olabilirdi. Bu konaklama yerinde çocuklu bir aile de kalabilirdi. Bilmiyorum olayın dehşetini ve şokunu ne kadar anlatabildim ama ev sahibini çağırdığımızda bizi doktora götürmedi ve evde pansuman yapabileceğimiz ilk yardım malzemesi bile yoktu. Bunun üzerine tatilden döndükten sonra Airbnb'ye sözlü ve yazılı olarak şikayetlerimizi en ince ayrıntısına kadar bildirdik. Mağduriyetimizin giderilmesi için talepte bulunduk. Bunun üzerine ev sahibi de duşakabin için tazminat talebi yapmış. Şu an ise canımızı zor kurtardığımız, pansuman bile olmadan, güvenlik tedbirlerinin alınmadığı bir evden çıkmış olduğumuz halde, Airbnb bizden ev sahibine para iadesi yapmamızı istiyor. Özetle parasını verip tatil amaçlı kaldığımız evde kaza geçirip bir de üstüne borçlu olmakla itham ediliyoruz. Arkadaşım da ben de borçlu olduğumuzu düşünmüyoruz. Misafir olarak konakladığınız evde durduğu yerde üzerimize patlayan bir duşakabin yüzünden yaralanarak bitirdik tatilimizi. Konaklama sağlayan ev sahibi ve Airbnb'nin sorumlu olması gerekirken üstelik bizden tazminat ödememiz bekleniyor. Kimsenin bizim gibi mağduriyet yaşamasını istemiyoruz. Aldığımız hizmetten günün sonunda kesinlikle memnun kalmadık.

Özlem
Özlem

Zarar gören fotoğrafsa siz sanki kavga etmişsiniz

Zeynep

Arkadaşımın fotoğraflarını müstehcen olacağı için koyamazdım tabi ki, kaldı ki kulağıma gelen patlama sesinden sonra keyfe keder telefonla fotoğrafını da çekemezdim. Güvenli alana aldıktan sonra fotoğraflayabildim. Olay tam da anlattığım gibi oldu, yaşadığımız korkuya olay sonrası ev sahibi de şahit oldu ama sonrasında destek olmak yerine tazminat istedi. Yorumunuz için teşekkür ediyorum fakat direkt yargılayıcı olmanız beni üzdü, umarım böyle bir tatil tecrübesi yaşamazsınız...

Umut sonuçtan hiç memnun değil

10 Temmuz 2025 22:53
airbnbde-haksiz-tazminat-talebi-ve-yasa-disi-eve-giris-magduriyeti-8.jpg
Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

Airbnb Haksız Tazminat Talebi

Hüseyin
10 Eylül 2024 00:33
Erdinç sonuçtan çok memnun

Erdinç
14 Temmuz 2023 23:51
"Çok teşekkürler hızlı dönüş yapıldı. Bizi haklı buldular. Umarım böyle olaylar bir daha yaşanmaz."
Airbnb Ev Sahibinin İhmali Sonucu Çocuğumuz Yaralandı Ve Haksız Bir Şekilde Tazminat Talep Ediliyor