Ahlatcı Otomotiv Arıza Tespiti Yapamama, Fahiş Fiyat

18 Mayıs 2024 14:37

2016 model Passat aracımın ön camı, taş atması sebebiyle çatladı ve camı kaskodan değiştirdim. Aracım full + full paket olduğundan, şerit takip asistanının devreye girmesi için kalibre edilmesi gerekiyordu. Bu işlem, can güvenliği açısından önemli olduğu için yetkili serviste yapılması gerektiğini düşündüm ve bana en yakın Çorum Ahlatçı Volkswagen'den randevu alarak, 4 Mayıs 2024 tarihinde 200 kilometre yol kat ederek servise gittim. Servis girişinde ismini hatırlayamadığım bayan personel ve M****** Bey gayet ilgili ve sıcak bir şekilde karşıladılar. Sorunumu dinledikten sonra aracımı M****** Bey'e teslim alarak gerekli işlemler için tamir servisine gönderdi. Yapılan kontrolde, benim de servise geliş amacım olduğu gibi, kalibrasyon yapılması gerektiği ve fiyatının indirimle birlikte 2600 TL olduğu söylendi. Bu işlemin yaklaşık 3/4 saat süreceği belirtildi ve mutabık kaldık. (Bu arada çay-kahve ikramı çok güzeldi.) Aradan yaklaşık iki saat geçtikten sonra tarafıma verilen bilgide; 1- Araç kamerasının (ön camda) ve öndeki hız sabitleme (ön tamponda) kamerasının bozuk olduğundan kalibrasyon yapılamadığı, 2- Bu işlemler için KDV hariç 87.578,02 TL masraf olduğu, 3- Bundan %30 indirim yapabileceklerini, servis danışmanı M****** Bey aracılığıyla ilettiler. Bu durum karşısında moralim bozuldu ve teklifi kabul etmeyerek aracımı teslim aldım. Aracımı daha sonra cam firmam ile iletişime geçerek kalibrasyon yaptırabileceğim bir yer aradım ve Adana'da Elektronik işi ile iştigal eden Nitro Performans işletmesine gittim. Yapılan kontrollerde; 1- Kameralarda bir arıza olmadığı, her ikisinin de sağlam olduğu, 2- Aracımdaki cam kamerası ile tampondaki kameranın birbiriyle ilişkili olduğu ve tampondaki hız sabitleme sisteminin, şerit takip sistemi kalibrasyonu yapıldıktan sonra otomatik olarak devreye gireceği söylendi ve işlem için tesiste 3000 TL'ye mutabık kaldık. 3- Kalibrasyon işlemi yaklaşık 1 saatte bitti ve her iki kamera da devreye girdi. Şikayet: Ahlatçı firması sayın yetkilileri; 1- Basit bir kalibrasyon işlemini yapamayan ve camdaki kamera ile tampondaki kameranın birbiriyle bağlantılı çalıştığını dahi bilmeyen teknisyenlerinizi firmanızda neden barındırıyorsunuz? 2- 3000 TL'ye yapılabilecek bir işlem için arızayı tespit edemeyecek teknisyenleriniz yüzünden işin kolayına kaçıp kamera arızası diye vatandaştan neden 90.000 TL istiyorsunuz? 3- Piyasada 15.000 TL olan bir parçayı 37.000 TL + KDV fiyat çekip, sonra %30 indirim yapmak nasıl bir işlem anlayışıdır?

profile profile

Sıfır Aracımın Cam Değişiminde Servis Mağduriyeti

Alperen
20 Haziran 2025 19:22
Fatma sonuçtan hiç memnun değil

29 Ekim 2023 18:54
Ömer sonuçtan hiç memnun değil

27 Temmuz 2023 22:34
Sertaç sonuçtan hiç memnun değil

04 Şubat 2025 21:33
Silecekler Camımı Çiziyor, Yardım Bekliyorum!